Ανακοίνωση της Τομεακής Επιτροπής Χανίων του ΚΚΕ

Περιοδείες σε χώρους δουλειάς πραγματοποιήθηκαν σήμερα στο πλαίσιο της μέρας δράσης  από μέλη του ΚΚΕ στον Αποκόρωνα και στο Καστέλι Χανίων. 

Μοίρασαν υλικό ενόψει της Εργατικής Πρωτομαγιάς,  με στόχο να μεταφερθεί στους εργαζόμενους και στο λαό το μήνυμα  «ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ Ή ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ», που είναι επίκαιρο όσο ποτέ.

Υπενθύμισαν ότι με την προηγούμενη καπιταλιστική κρίση αφαιρέθηκαν  δικαιώματα και κατακτήσεις που είχαν κερδηθεί με διαρκείς και, πολλές φορές, αιματηρούς  εργατικούς αγώνες δεκαετιών: η κοινωνική ασφάλιση, το οκτάωρο, οι καλύτερες συνθήκες εργασίας, οι αποδοχές που να μπορούν να καλύψουν βασικές ανάγκες,  η δωρεάν πρόσβαση στην υγεία και την παιδεία κ.ά.  

Τώρα οι εργοδότες και οι κυβερνήσεις τους  θέλουν να φορτώσουν στους εργαζόμενους  επιπλέον  μέτρα, για  να ξαναπάρει μπροστά η οικονομία που την ύφεσή  της απλά επιτάχυνε η πανδημία.

Μπροστά σε αυτήν την κατάσταση οι εργαζόμενοι πρέπει να κάνουν ξεκάθαρο ότι δεν είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν πάλι αυτοί τη νέα οικονομική κρίση, με νέα σκληρά μέτρα εναντίον τους και να απαιτήσουν:  

• Άμεση κατάργηση όλων των αντιλαϊκών και αντεργατικών νόμων
• Κατάργηση των ελαστικών σχέσεων εργασίας  και μισθό που να μπορεί να καλύψει τις σύγχρονες ανάγκες
• Υλοποίηση μέτρων για την προστασία της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων
• Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων και να διαφυλαχτεί ο κοινωνικός χαρακτήρας της ασφάλισης
• Δημόσιο και δωρεάν Σύστημα Υγείας με κάλυψη όλων των αναγκών του
• Δημόσια και  δωρεάν  παιδεία που θα προσφέρει ολόπλευρη   μόρφωση σε όλα τα παιδιά 
• Απεμπλοκή από τις στρατιωτικές επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ και την απομάκρυνση των στρατιωτικών του βάσεων από την χώρα μας. 
 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook