Παρακολουθείστε το διάγγελμα του Πρωθυπουργού της Ελλάδος Κυριάκου Μητσοτάκη που θα σημάνει την άρση των περιοριστικών μέτρων λόγω του κορωνοϊού.

«Αποδεχθήκαμε ως ανάγκη να παραλύσει η οικονομία. Μείναμε μακριά από ανθρώπους που αγαπάμε. Δεν πήγαμε στις εκκλησίες», είπε ξεκινώντας το διάγγελμά του ο πρωθυπουργός και αναφερόμενος σε όσα ζήσαμε. Είπε ακόμα ότι όλα αυτά δεν είναι προϊόν τύχης αλλά σκληρής δουλειάς και ευχαρίστησε τους πολίτες. 

Ο πρωθυπουργός είπε ακόμα ότι θέλει να εκφράσει την συμπαράστασή του στις οικογένειες που έχασαν τους αγαπημένους τους. Είμαστε έτοιμοι να περάσουμε στην σταδιακή αποκλιμάκωση των μέτρων. Να κανουμε περισσότερα τεστ. Η πολιτική προστασία ενισχύεται κι άλλο και τα νοσοκομεία μας διαθέτουν ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Εχουμε είπε ακόμα ως σύμμαχο τον καλό καιρό για να περνάμε περισσότερο χρόνο έξω.

“Απέδωσαν τα μέτρα. Περιορίστηκαν τα κρούσματα στο ελάχιστο”, ανέφερε ο Πρωθυπουργός.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε για την προσωπική ευθύνη, να τηρούμε τους κανόνες υγιεινής. 

“Η έξοδος από την καραντίνα θα γίνεται βήμα-βήμα”, τόνισε

“Καταργούνται τα sms από 4 Μαϊου. Βιβλιοπωλεία, ΚΤΕΟ, καταστήματα ηλεκτρονικών ειδών, κομμωτήρια, από τις 4 Μαϊου. Από Κυριακή 17 Μάη οι πιστοί θα συμμετέχουν στη Θεία Λειτουργία”.

“11 Μαΐου η Γ’ Λυκείου, 18 Μαΐου Λύκεια και Γυμνάσια. Τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία ενδέχεται να ανοίξουν την 1η Ιουνίου”.

“Μέσα στο Ιούνιο θα απελευθερωθεί η υπόλοιπη οικονομική δραστηριότητα”

Το πρόγραμμα της επόμενης φάσης ειναι απόλυτα μελετημένο.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook