Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου ανέφερε πως η Εκκλησία δεν βιάζεται – «Να κάνουν τη δουλειά τους και να μην ανακατεύονται στα θέματα της Εκκλησίας» ζήτησε από τους γιατρούς

Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος «άδειασε» 152 γιατρούς και νοσηλευτές, οι οποίοι με επιστολή τους ζητούσαν να ανοίξουν άμεσα οι εκκλησίες. Σε δηλώσεις του στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων κάλεσε τους επιστήμονες «να κάνουν την δουλειά τους» και «δεν είναι ανάγκη να ανακατεύονται στα θέματα της Εκκλησίας».

Στόχος μας, πυξίδα και γνώμονας των ενεργειών μας, είπε, είναι το καλώς νοούμενο συμφέρον του ποιμνίου μας, καθώς η Εκκλησία της Κύπρου, έχει διεύθυνση, η οποία σημείωσε, διατηρεί πολύ καλές σχέσεις με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και την Κυβέρνηση και η συνεργασία τους είναι τακτική.

Αναφερόμενος στους 152 γιατρούς και νοσηλευτές που ζητούν άμεση επαναλειτουργία των εκκλησιών, είπε πως «αν ήταν σωστοί έπρεπε πρώτα – πρώτα, να πλησιάσουν την αρχή της Εκκλησίας, τον Αρχιεπίσκοπο και να ακούσουν τις προθέσεις του. Κι αν δεν συμφωνούσαν με αυτά που θα τους έλεγε, τότε να ξεσηκωθούν».

O Aρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. Χρυσόστομος Β’, σημείωσε πως η Εκκλησία έχει την αρχή της που μιλά με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, με την Κυβέρνηση, τον Υπουργό κλπ, εκτιμώντας πως ούτε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα επηρεαστεί από διάφορες συναισθηματικές εξάρσεις μερικών ούτε θα ακολουθήσει λαϊκιστικές τακτικές.

Κατά συνέπεια, είπε ο Μακαριότατος, η Κυβέρνηση «έχει τους συμβούλους της και θα αποφασίσει», προσθέτοντας πως «και η Εκκλησία της Κύπρου με την σειρά της θα πλησιάσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και θα του εκφράσει τις απόψεις της».

Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου ανέφερε πως η Εκκλησία, δεν βιάζεται και ότι πρώτιστη αποστολή και επιθυμία της είναι να υπηρετήσει τον λαό που της εμπιστεύθηκε ο θεός για να υπηρετήσει.

Είπε ακόμη πως η Εκκλησία δεν θα επηρεαστεί από «καλοθελητές» που στόχο έχουν την αυτοπροβολή εκμεταλλευόμενοι θέματα τής Εκκλησίας.

Ο Αρχιεπίσκοπος έστειλε σαφές μήνυμα πως «δεν θα πάμε να κάνουμε οτιδήποτε και να παλιννοστήσει ο κορωνοϊός και αύριο να κατηγορηθεί η Εκκλησία ότι αυτή επίσπευσε την επαναλειτουργία των εκκλησιών με αποτέλεσμα να αρχίσει να δρα για μια φορά ακόμη από την αρχή ο κορωνοϊός».

«Και αντί, να στραφεί ο λαός μας στις δουλειές του και στους σωστούς ρυθμούς», όπως είπε, «να κάνουμε κηδείες του λαού μας», σημειώνοντας πως κάτι τέτοιο δεν επιθυμεί η Εκκλησία.

Tags:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook