Χειροπέδες σε έναν Βραζιλιάνο που κατηγορείται για τουλάχιστον 3 φονικά

Ένας 35χρονος Βραζιλιάνος συνελήφθη σήμερα ως ύποπτος για τη δολοφονία τριών άστεγων στη Βαρκελώνη (βορειοανατολική Ισπανία) από την έναρξη του κατ΄οίκον περιορισμού που διέταξαν οι αρχές λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, ανακοίνωσε η αστυνομία στην περιοχή της Καταλονίας.

Οι Μόσους ντ’ Εσκουάδρα (καταλανική αστυνομία) έθεσαν υπό κράτηση έναν άνδρα, ο οποίος συνδέεται με τους θανάτους ανθρώπων που ζουν στους δρόμους της Βαρκελώνης», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η αστυνομία και αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο ύποπτος συνελήφθη κατά τη διάρκεια της νύχτας στο Σαντ Κουγκάτ ντελ Βαλιές, μια από τις δορυφορικές πόλεις στα περίχωρα της Βαρκελώνης, ύστερα από αναφορές για δολοφονία ενός άστεγου ανθρώπου στο κέντρο της καταλανικής μητρόπολης.

«Στις 23:00 (00:01 ώρα Ελλάδος), πληροφορηθήκαμε ότι ένα άτομο ήταν νεκρό φέροντας σημάδια βίας», σε έναν δρόμο στην κεντρική Βαρκελώνη, δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Ο ραδιοφωνικός σταθμός Cadena Ser μετέδωσε πως το θύμα είχε δεχθεί σοβαρά κτυπήματα στο κεφάλι με ένα αμβλύ αντικείμενο: μια πρακτική που η αστυνομία είχε παρατηρήσει ήδη στις δολοφονίες δύο αστέγων στις 16 και 18 Απριλίου, στην ίδια περιοχή της Βαρκελώνης.

«Ο τρόπος με τον οποίο ενήργησε αυτό το άτομο δεν επέτρεψε στο θύμα να υπερασπιστεί τον εαυτό του. Η βία ήταν υπερβολική και καταχρηστική», δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο αστυνομικός υπεύθυνος για την έρευνα Ζουάν Κάρλες Γκράνζα.

Ο μηχανισμός που κινητοποίησε κατά τις περασμένες εβδομάδες η αστυνομία, καθώς και οι περιγραφές μαρτύρων και η εξέταση των εικόνων από βιντεοκάμερες παρακολούθησης, επέτρεψαν τη σύλληψη του υπόπτου στη 01:30 (02:30, ώρα Ελλάδος) το πρωί.

«Τέτοιες ανθρωποκτονίες αστέγων στις δημόσιες οδούς έχουν τελειώσει», διαβεβαίωσε ο Γκράνζα.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο ύποπτος είχε συλληφθεί ήδη για κλοπή στην πόλη Σαραγόσα, 250 χιλιόμετρα δυτικά της Βαρκελώνης, αλλά στο ποινικό του μητρώο δεν αναφέρονταν πράξεις βίας.«Είναι ένα άτομο με μια ελαφρώς ακατάληπτη ομιλία, δεν αποκλείουμε το γεγονός να έχει ψυχικά προβλήματα», πρόσθεσε.

Εκτός από τα τρία θύματα τον Απρίλιο, ένας τέταρτος άστεγος δολοφονήθηκε στις 19 Μαρτίου στη Βαρκελώνη, αυτή τη φορά κατά τη διάρκεια μιας φιλονικίας μεταξύ των αστέγων, σύμφωνα με τον τοπικό Τύπο.

Η αστυνομία υποψιάζεται ότι ο 35χρονος Βραζιλιάνος συμμετείχε σε τουλάχιστον τρεις από τις δολοφονίες, δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Τρίτη χώρα σε αριθμό νεκρών στον κόσμο από την πανδημία του κορονοϊού, η Ισπανία έχει δει τους δρόμους της να αδειάζουν παντελώς από κόσμο, έπειτα από τα αυστηρότατα μέτρα περιορισμού που έχουν εφαρμοσθεί. Τα μέτρα εφαρμόσθηκαν από τις 14 Μαρτίου και η ισχύς τους επεκτάθηκε μέχρι τις 9 Μαΐου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook