Περιοδεία σε επιχειρήσεις του νομού Ηρακλείου από τον Μανώλη Συντυχάκη, βουλευτή του ΚΚΕ και περιφερειακό σύμβουλο Κρήτης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

Το μήνυμα η «επόμενη μέρα» να βρει τους εργαζόμενους στο προσκήνιο διεκδικώντας την προστασία της υγείας και να μην κατοχυρωθούν τα νέα αντιλαϊκά μέτρα αναδείχτηκε από το κλιμάκιο της ΤΕ Ηρακλείου του ΚΚΕ, που περιόδευσε στις εγκαταστάσεις του Σ/Μ Χαλκιαδάκης, στο Γάζι, με επικεφαλής το Μανώλη Συντυχάκη, βουλευτή του ΚΚΕ και περιφερειακό σύμβουλο Κρήτης και τη Νικολέττα Χριστοδουλοπούλου, Γραμματέα της ΤΕ Ηρακλείου.

Στην συζήτηση με τους εργαζόμενους τονίστηκε πως οι ίδιοι βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή προκειμένου να ικανοποιήσουν βασικές ανάγκες του λαού εν μέσω πανδημίας. Το κλιμάκιο του ΚΚΕ τόνισε, ότι τα υποκριτικά «χειροκροτήματα» της κυβέρνησης του προηγούμενου διαστήματος για τους «ήρωες» πίσω από τη βιτρίνα, δεν μπόρεσαν να κρύψουν την εντατικοποίηση, την καταστρατήγηση των δικαιωμάτων τους, τα ωράρια λάστιχο, τη δουλειά part time κ.α, ενώ παράλληλα βρίσκονται εκτεθειμένοι στον κίνδυνο μόλυνσης από τον Covid-19. Αποτελεί ανάγκη σήμερα να προστατευτεί η υγεία των εργαζομένων και των οικογενειών τους με τεστ ανίχνευσης του ιού καθώς και με συνεχή ιατρική παρακολούθηση.

Η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ κάλεσε τους εργαζόμενους, να απαιτήσουν να καταργηθούν όλα τα «έκτακτα» αντεργατικά μέτρα που μέσα στην πανδημία πέρασαν με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχόμενου προκειμένου να φορτώσουν ξανά τα βάρη της κρίσης στο λαό. Μάλιστα την ίδια ώρα που τσακίζονται τα εργασιακά τους δικαιώματα κατά πώς βολεύει τις επιχειρήσεις, αυτές ιδιαίτερα στον κλάδο των διατροφικών αλυσίδων αύξησαν τα ποσοστά κερδοφορίας τους εν καιρώ πανδημίας.

Επιπλέον, όπως σημείωσε το κλιμάκιο, η ανησυχία για νέα οικονομική κρίση στην οποία ως καταλύτης λειτουργεί η πανδημία, πρέπει να απαντηθεί ηχηρά με μήνυμα αντεπίθεσης. Από αυτή τη σκοπιά η φετινή Εργατική Πρωτομαγιά, ακόμα και με μάσκες πρέπει να αποτελέσει συνέχεια μεγάλων αγώνων για να μη φιμωθούν οι ανάγκες των εργαζομένων.

Η πολιτική δραστηριότητα της ΤΕ Ηρακλείου εν όψει Πρωτομαγιάς συνεχίζεται με τις εξής περιοδείες:

Σήμερα Τετάρτη 29 Απρίλη

Στις 6.30μμ, στα Σ/Μ Χαλκιαδακης και Lidl στη Χερσόνησο, με επικεφαλής τη Φανιουδάκη Σούλα, στέλεχος του ΚΚΕ.

Πέμπτη 30 Απρίλη

Στις 6.45πμ, στα ΕΛΤΑ στην Βιομηχανική Περιοχή Ηρακλείου, με επικεφαλής το Μανώλη Συντυχάκη, μέλος της ΕΠ Κρήτης του ΚΚΕ, βουλευτή και περιφερειακό σύμβουλο Κρήτης και το Γιάννη Γωνιανάκη, μέλος της ΕΠ Κρήτης του ΚΚΕ.

Στις 8 πμ, στην ΤΙΤΑΝ ΑΕ στη Βιομηχανική Περιοχή Ηρακλείου, με επικεφαλής το Μανώλη Συντυχάκη, μέλος της ΕΠ Κρήτης του ΚΚΕ, βουλευτή και περιφερειακό σύμβουλο Κρήτης και το Γιάννη Γωνιανάκη, μέλος της ΕΠ Κρήτης του ΚΚΕ.

Στις 10 πμ, στο ΠΑΓΝΗ, με επικεφαλής το Μανώλη Συντυχάκη, μέλος της ΕΠ Κρήτης του ΚΚΕ, βουλευτή και περιφερειακό σύμβουλο Κρήτης.

Στις 9.30πμ, στα Σ/Μ Χαλκιαδακης και Bazaar στου Κοκκίνη Χάνι, με επικεφαλής τη Φανιουδάκη Σούλα, στέλεχος του ΚΚΕ.

Στις 2 μμ, στη ΔΕΥΑΗ και στη συνέχεια συνάντηση με το ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων ΔΕΥΑΗ, με επικεφαλής το Δημήτρη Βρύσαλη, μέλος της ΕΠ Κρήτης του ΚΚΕ και δημοτικό σύμβουλο Ηρακλείου.

Τέλος, σήμερα Τετάρτη και αύριο Πέμπτη 29-30 Απριλίου το απόγευμα θα πραγματοποιηθούν εξορμήσεις και περιοδείες σε λαϊκές γειτονιές του Ηρακλείου καθώς και σε Σούπερ Μάρκετ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook