Ενημερωτική ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων που αφορά στο άνοιγμα των καταστημάτων, σταδιακά.

Αναλυτικά:

Σύμφωνα με το κυβερνητικό σχέδιο σταδιακής άρσης των περιοριστικών μέτρων που επιβλήθηκαν για τον περιορισμό της  εξάπλωσης του κορονοϊού, που ανακοίνωσε χθες  ο πρωθυπουργός, η άρση των μέτρων ξεκινά σιγά-σιγά στις 4 Μαΐου, όμως  με το άνοιγμα συγκεκριμένων καταστημάτων.
   
Όσο αφορά τα καταστήματα, τη Δευτέρα 4 Μαΐου θα «επιστρέψουν» επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου χαμηλής όχλησης (βιβλία/χαρτικά, οπτικά, αθλητικός εξοπλισμός, φυτά/λιπάσματα).
   
Επιπλέον, την ίδια ημέρα θα επαναλειτουργήσουν επιχειρήσεις και στο τομέα των υπηρεσιών: Κομμωτήρια, κουρεία και κέντρα αισθητικής (λειτουργία αποκλειστικά με ραντεβού), υπηρεσίες ατομικής άθλησης σε ανοιχτούς χώρους και επιδιορθώσεις ρούχων / υποδημάτων.
 
Επίσης, ανοίγουν και τα ΚΤΕΟ, επίσης με αυστηρή τήρηση ραντεβού.
   
Όσο αφορά τα καταστήματα Εστίασης, την 1η Ιουνίου ξεκινά  η δραστηριότητα με ιδιαίτερα αυστηρούς κανόνες υπό τους οποίους  θα ξεκινήσουν και πάλι την λειτουργία τους, οι καφετέριες, τα μπαρ και τα εστιατόρια.

Μέσα στον Ιούνιο, τέλος, και ανάλογα με τις εξελίξεις, θα απελευθερωθεί σταδιακά και η υπόλοιπη οικονομική δραστηριότητα.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook