Εύκολες ασκήσεις για να τις εφαρμόσετε και στο σπίτι

Για να περάσετε δημιουργικά και άκρως αθλητικά τον χρόνο που βρίσκεστε στο σπίτι, επιδοθείτε σε γυμναστικές ασκήσεις που θα σας βοηθήσουν τόσο να διατηρήσετε τη σιλουέτα σας, όσο και να ανανεωθείτε ψυχή τε και σώματι.

Βάλτε στο πρόγραμμά σας καθημερινά τουλάχιστον ένα 30λεπτο καρδιαγγειακής άσκησης και δύο φορές την εβδομάδα ενδυνάμωση για να αποτρέψετε την αύξηση του σωματικού βάρους, λόγω των πολύ λιγότερων θερμίδων που καίγονται εξαιτίας των περιορισμένων καθημερινών δραστηριοτήτων.

Στην περίπτωση που δεν έχετε τον κατάλληλο εξοπλισμό όπως κάποιο όργανο γυμναστικής (ποδήλατο, διάδρομος, ελλειπτικό κ.α.) υπάρχουν πολλοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να εξασκηθείτε και να μείνετε σε φόρμα εντός των τοιχών του σπιτιού σας.

Τα online streaming μαθήματα, τα διάφορα βίντεο στο διαδίκτυο αλλά και οι εφαρμογές που διατίθενται στα κινητά και τα τάμπλετ αποτελούν εύκολες λύσεις για προπόνηση στο σπίτι.

Μεταξύ άλλων, λοιπόν, μπορείτε να τοποθετήσετε ένα χαλάκι γυμναστικής σε μια ήσυχη γωνιά του σπιτιού σας κοντά σε πλούσιο φυσικό φως και να απολαύσετε ασκήσεις γιόγκα.

Ακόμη, το περπάτημα μέσα στο σπίτι είναι μια ευχάριστη και άκρως διασκεδαστική άσκηση, χωρίς πολλές απαιτήσεις, η οποία μπορεί να πραγματοποιείται σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Τέλος, μην ξεχνάτε ότι τα παιδιά είναι πολύ καλή παρέα και μπορείτε να εξασκηθείτε μαζί τους, περνώντας ταυτόχρονα ποιοτικό χρόνο οικογενειακώς. Μία άσκηση που σίγουρα θα αρέσει σε μικρούς και μεγάλους είναι ένα οικογενειακό πάρτι με πολύ και έντονο χορό που θα χαρίσει σε όλους απίστευτες στιγμές χαράς και ξεγνοιασιάς.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook