Oι συμμετέχοντες στις συμβολικές συγκεντρώσεις, με αποστάσεις και μάσκες λόγω κορωνοϊού – Σπάνιες εικόνες από το κέντρο της πόλης

Πρωτομαγιά 2020, ώρα 11 το πρωί και το κέντρο της πόλης των Χανίων παρουσίαζε μια ασυνήθιστη εικόνα. 

Ελάχιστα οχήματα, κάποιοι ποδηλάτες, λίγοι πεζοί και  – στην κυριολεξία – τελείως άδειοι δρόμοι σηματοδότησαν το πρωινό της φετινής πρωτομαγιάς, η οποία – σίγουρα – θα μείνει αξέχαστη.

Η μόνη «κίνηση» που υπήρξε ήταν στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς των Χανίων όπου στις 10 το πρωί συγκεντρώθηκαν διαδηλωτές σωματείων που πρόσκεινται στο ΠΑΜΕ οι οποίοι φορώντας μάσκες και κρατώντας αποστάσεις παρατάχτηκαν κυκλικά.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του σωματείου επισιτισμού Χανίων Σήφης Αποστολάκης, «η συγκέντρωση μας έχει συμβολικό χαρακτήρα. Είναι ένα αντάμωμα των ταξικών σωματείων για να τιμήσουμε την ημέρα της Εργατικής Πρωτομαγιάς και να διεκδικήσουμε την διασφάλιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων».

Σε σύντομες ομιλίες τους και οι εκπρόσωποι των σωματείων που συμμετείχαν στην κινητοποίηση ζήτησαν τη λήψη μέτρων για ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των εργαζομένων, ενώ παράλληλα τόνισαν την ανάγκη να μην πληρώσει η εργατική τάξη το τίμημα της υγειονομικής κρίσης.

Μετά το τέλος της συγκέντρωσης στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς εκπρόσωποι των συνδικάτων κατέθεσαν στεφάνι στο μνημείο εργαζομένων στην περιοχή «Πασακάκι». Στεφάνι κατέθεσε επίσης αντιπροσωπεία του ΚΚΕ καθώς και αντιπροσωπεία του Εργατικού Κέντρου Χανίων.

Περίπου στις 11 το πρωί συμβολική συγκέντρωση για την Εργατική Πρωτομαγιά πραγματοποίησαν στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς και εκπρόσωποι συλλόγων εκπαιδευτικών, συνδικαλιστικών φορέων και οργανώσεων της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς. και οι οποίοι πραγματοποίησαν πορεία στους άδειους κεντρικούς δρόμους.

Δείτε φωτογραφίες απο τις συγκεντρώσεις και κεντρικούς δρόμους της πόλης

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook