Με τηλεδιάσκεψη πραγματοποιήθηκε το σημερινό δημοτικό συμβούλιο Χανίων

Την ανάγκη να υπάρξουν μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων στα Χανιά, οι οποίες έχουν πληγεί από τις επιπτώσεις της πανδημίας του κορωνοϊού.

Κατά τη διάρκεια του Δ.Σ. που πραγματοποιήθηκε με τηλεδιάσκεψη, έγινε αναφορά στην απόφαση της δημοτικής αρχής να προχωρήσει σε Μείωση της τιμής ανά τετραγωνικό μέτρο σε επιχειρήσεις εστίασης, υγειονομικού ενδιαφέροντος και εμπορικών καταστημάτων, για τραπεζοκαθίσματα και εμπορεύματα, η οποία αθροιστικά θα οδηγήσει σε μείωση κατά 50% συνολικά των τελών παραχώρησης κοινόχρηστου χώρου για το 2020.

Παναγιώτης Σημανδηράκης

Τόνισε ότι στόχος είναι να κάνουμε το μέγιστο δυνατό για να στηρίξουμε την επιχειρηματικότητα όχι όμως να φτάσουμε στο άλλο άκρο και να καταπατηθούν, μέτρα και κανόνες που πρέπει να τηρηθούν.

Άρης Παπαδογιάννης

Έχω κάνει δημόσια τοποθέτηση σύμφωνα με την οποία θα έπρεπε να υπάρξει προσέγγιση δήμου, ΚΕΔΕ και επιχειρηματιών, ώστε οι επιχειρηματίες να βοηθηθούν μέσα βέβαια σε ένα επιτρεπτό πλαίσιο.

Γρηγόρης Αρχοντάκης

Αν ο τουρισμός στα Χανιά όπως φαίνεται πληγεί, τα Χανιά θα στερηθούν 1 δισ ευρω. Θα έπρεπε ο δήμαρχος να φτιάξει ένα στρατηγικό σχέδιο, να συνομιλήσει μέ όλους τους εμπλεκόμενους παράγοντες προκειμένου να διευκολύνει λύσεις απέναντι στο πρόβλημα. Αυτό δεν το είδα από εσάς. Πήρατε πρωτοβουλίες που πήραν και άλλοι δήμοι που δεν έχουν τουρισμό.

Ευτύχης Δαμιανάκης

Υπάρχει οικονομική ζημιά των καταστηματαρχών και όχι μόνο. Μπορούμε όλοι μαζί να κάνουμε μια συζήτηση σε συναινετικό πλαίσιο και πάντα μέσα στα νόμιμα πλαίσια.

Τάσος Βάμβουκας

Προτείναμε να προχωρήσουμε άμεσα με την επιτροπή και να αρχίσουμε να δουλεύουμε ένα πρακτικό και δημιουργικό σχέδιο. Η αύξηση των τετραγωνικών και η μείωση των τελών είναι τα αυτονόητα. Συμφωνούμε με την πρόταση του 50%, ήταν και δική μας, αλλά εδώ και καιρό έχουμε προτείνει επιπλέον να συμπεριληφθούν στις μειώσεις και των άλλων δημοτικών τελών και οι εργαζόμενοι και οι επιχειρήσεις που πλήττονται από την κρίση. Σε κάθε περίπτωση μιλάμε για την περίοδο της κρίσης. Αυτό θέλει βεβαίως νομοθετική παρέμβαση και θα πρέπει ως Δήμος και ως ΠΕΔ και ως ΚΕΔΕ να πιέσουμε σε αυτή την κατεύθυνση.

Γιάννης Σαρρής

Ως προς τον παραχωρούμενο χώρο, καθώς οι επιχειρήσεις θα αδυνατούν να δουλέψουν, θα πρέπει να βάλουμε μια προϋπόθεση. Θα έχουν δικαίωμα οι επιχειρήσεις αυτές που θα αυξήσουν τον χώρο τους να απολύουν το προσωπικό τους; Θα πρέπει να μπουν προϋποθέσεις.

Νίκος Βουρλάκης

Έρχεται μεγάλη οικονομική κρίση. Θέτω δυο θέματα, την απαλλαγή των ενοικίων για καταστήματα που τα έχει ο δήμος και η απαλλαγή από δημοτικά τέλη για 6 μήνες, σε επιχειρήσεις όπως είναι τα δημοτικά αναψυκτήρια και κυλικεία κ.ά. 

Σεραφείμ Ρίζος

Σήμερα έρχεστε με εισήγηση για μείωση των τελών στους επιχειρηματίες. Και οι εργαζόμενοι που έχουν μείνει χωρίς δουλειά; Το 40% των ξενοδοχϋπαλλήλων δεν μπορούν να ενταχθούν σε κανένα μέτρο στήριξης της κυβέρνησης. Για ποιο νέο πρόσωπο μιλάτε αν λέτε ότι θα πρέπει να δοθεί περισσότερος χώρος στα τραπεζοκαθίσματα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook