Αύξηση του παραχωρουμένου χώρου κατά 40% ως μέτρο ενίσχυσης των επιχειρήσεων του Ενετικού Λιμένα για το 2020

Την επίτευξη συμφωνίας για να μην ισχύει για φέτος η απόφαση για παραχώρηση των 4.550 τ.μ. για τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων στο ενετικό λιμάνι των Χανίων, γνωστοποίησε με ανακοίνωσή του ο Δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης.

Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

"Έπειτα από συνεχείς διαβουλεύσεις που πραγματοποιήσαμε με την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κα Μενδώνη, την Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Χανίων, κα. Παπαδοπούλου αλλά και σε στενή συνεργασία με τους βουλευτές του Ν. Χανίων κ. Βολουδάκη και την κα. Μπακογιάννη, για την εξεύρεση μιας λύσης που θα ανακουφίσει περαιτέρω τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον Ενετικό Λιμένα, προχωράμε σε νέα μέτρα ενίσχυσης των επιχειρήσεων.

Αντιλαμβανόμενοι τις κρίσιμες στιγμές που υφίσταται η επιχειρηματικότητα και οι εργαζόμενοι και ιδιαίτερα ο τομέας του τουρισμού λόγω της κρίσης που έχει προκαλέσει η πανδημία του κορωνοϊου, το προηγούμενο διάστημα είχαμε την ευκαιρία να εξετάσουμε  μεθοδικά την ιδιαιτερότητα της χερσαίας ζώνης του Ενετικού Λιμένα Χανίων.

Ως αποτέλεσμα αυτών των διαβουλεύσεων, έγινε καταρχήν δεκτό το αίτημα του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου (αρ.πρωτ. 304-30/4/20) από την Υπουργό Πολιτισμού, κα. Μενδώνη, να αυξηθεί ο παραχωρούμενος χώρος κατά 40% από τον ισχύοντα προβλεπόμενο παραχωρούμενο χώρο και εγκεκριμένο από τον Κ.Α.Σ (Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου) των 4.550 τ.μ. 

Η αύξηση του παραχωρουμένου χώρου θα ισχύσει για την φετινή τουριστική περίοδο και μέχρι τις 31/10/2020.

Ο Δήμος Χανίων και ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, Μανώλης Κοτσιφάκης, με αλληλεγγύη απέναντι στους επιχειρηματίες και εργαζομένους του ενετικού λιμένα,  διασφαλίζουν την δυνατότητα δραστηριοποίησης των επιχειρήσεων, αυξάνοντας κατά 40% τον προβλεπόμενο παραχωρούμενο χώρο, που συνεπάγεται σε χώρο αντίστοιχο με τα περυσινά δεδομένα. 

Επιπλέον όπως έχει γίνει ήδη γνωστό, ο Δήμος Χανίων προχωρά σε μείωση κατά 50% συνολικά των τελών παραχώρησης κοινόχρηστου χώρου για το 2020, ενώ παράλληλα ορίζει την καταβολή των τελών του 2020 σε τρεις δόσεις ώστε οι επιχειρήσεις και οι επαγγελματίες να μην επιβαρυνθούν με εφάπαξ καταβολή του ποσού αυτού.

Αποδεικνύουμε λοιπόν, παρά τις αντίθετες απόψεις, έμπρακτα την ειλικρινή και ουσιαστική υποστήριξη μας στην πληττόμενη επιχειρηματικότητα και τους εργαζομένους σε αυτήν, λειτουργώντας μεθοδικά σε συνεργασία με τους θεσμικούς φορείς του τόπου και του κεντρικού κράτους."


Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook