Ο Ομιλος Αντισφαίρισης Χανίων ανακοίνωσε ότι από την Πέμπτη 7 Μαΐου αρχίζει ξανά η λειτουργία των γηπέδων τένις.

Με την πιστή τήρηση των οδηγιών και των αποφάσεων των αρμόδιων εξουσιοδοτημένων φορέων και με βάση το υγειονομικό πρωτόκολλο εγκαταστάσεων τα γήπεδα θα λειτουργήσουν ξανά για άτομα άνω των 15 ετών και ενήλικες.

Η ανακοίνωση του ΟΑΧ έχει ως εξής:
Κατόπιν των πρόσφατων Κυβερνητικών αποφάσεων και στα πλαίσια της σταδιακής επανεκκίνησης των χώρων άθλησης, ο Όμιλος Αντισφαίρισης Χανίων θα επαναλειτουργήσει από αύριο Πέμπτη 7 Μαΐου, ΜΟΝΟ για την χρήση των γηπέδων τένις.

Ακολουθώντας ρητά  τις οδηγίες και τις αποφάσεις των αρμόδιων εξουσιοδοτημένων φορέων και βάση του υγειονομικού πρωτοκόλλου λειτουργίας εγκαταστάσεων, η χρήση των γηπέδων τένις αφορά άτομα άνω των 15 ετών και ενήλικες, εφαρμόζοντας αυστηρά τις παρακάτω προβλεπόμενες από Γ.Γ.Α. και Ε.Φ.Ο.Α. οδηγίες

Η διάθεση των γηπέδων στους αθλούμενους πραγματοποιείται αποκλειστικά με τηλεφωνική κράτηση μέσω της γραμματείας στο 28210-54066, χωρίς επαφή με τους αθλούμενους. Η είσοδός τους θα πραγματοποιείται 15 λεπτά πριν την ώρα έναρξης της πραγματοποιηθείσας κράτησης.

Όλοι οι εισερχόμενοι στις εγκαταστάσεις Σωματείου, (αθλούμενοι και / ή προσωπικό), εισέρχονται και εξέρχονται μόνο από την κεντρική είσοδο του κτιρίου επί της Ανδρέα Παπανδρέου.

Κατά την είσοδό τους θα υπάρχει κατάσταση εισερχομένων όπου θα καταγράφονται τα στοιχεία τους (ονοματεπώνυμο – ιδιότητα – τηλέφωνο – διεύθυνση κατοικίας – ώρα εισόδου – ώρα εξόδου) τηρουμένων των διατάξεων περί προστασίας των προσωπικών δεδομένων, ώστε να είναι δυνατή η ιχνηλάτηση οποιουδήποτε τυχόν κρούσματος.

Στην είσοδο προτείνεται να γίνεται θερμομέτρηση εξ’ αποστάσεως των εισερχομένων στην εγκατάσταση και σε όσους έχουν θερμοκρασία μεγαλύτερη των 37οC σε τρεις διαδοχικές μετρήσεις, δεν θα τους επιτρέπεται η είσοδος.

Οι αθλούμενοι ενημερώνουν άμεσα τη Γραμματεία του Σωματείου για συμπτώματα πυρετού, βήχα, δύσπνοιας ή υπέρμετρης κόπωσης, που αντιμετωπίζουν οι ίδιοι ή μέλος της οικογένειάς τους.

Όλες οι βοηθητικές εγκαταστάσεις, (γυμναστήρια, αποδυτήρια, κλπ.) πλην των ανοιχτών γηπέδων τένις και των τουαλετών ανδρών και γυναικών, παραμένουν κλειστές και μη προσβάσιμες στους αθλούμενους. Συνιστάται στους αθλούμενους η αποφυγή της χρήσεως τουαλετών.

Το εντευκτήριο του ομίλου θα είναι κλειστό.

Στην είσοδο κάθε αθλητικής εγκατάστασης, αλλά και σε άλλα εμφανή σημεία των εγκαταστάσεων του Σωματείου, αναρτώνται λεπτομερείς οδηγίες χρήσης των γηπέδων καθώς και ο τρόπος άθλησης.

Στην είσοδο των εγκαταστάσεων, των τουαλετών και των γηπέδων, θα υπάρχουν αντισηπτικά χεριών σε υγρή μορφή ή gel, για χρήση από τους αθλούμενους.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ ΑΘΛΟΥΜΕΝΟΥΣ

Όλοι οι εισερχόμενοι στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Σωματείου τηρούν απόσταση δύο μέτρων μεταξύ τους και δεν προβαίνουν σε χειραψίες ή εναγκαλισμούς. Αποφεύγουν να αγγίζουν το πρόσωπό τους.
Προθέρμανση με ατομικό εξοπλισμό (π.χ. σχοινάκι, μπάλες κ.λπ.).
Ένας αθλούμενος ανά πλευρά–μισό γήπεδο, χωρίς αλλαγή πλευράς, όσο διαρκεί η άθληση.
Χρήση ατομικής ρακέτας και ατομικού αντισηπτικού για κάθε αθλούμενο.
Άθληση με ατομικές μπάλες του κάθε αθλούμενου, με διαφορετική σήμανση από αυτή του αντιπάλου αθλούμενου.
Επιστροφή των μπαλών του αντιπάλου ή γειτονικού γηπέδου μόνο με τη ρακέτα ή τα πόδια και όχι με τα χέρια.
Οι πάγκοι ή τα καθίσματα ανάπαυσης των αθλούμενων θα είναι ξεχωριστά για κάθε έναν και τοποθετημένα από ένα σε κάθε πλευρά του γηπέδου.
Απαγορεύεται το άγγιγμα του εξοπλισμού του γηπέδου.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΤΕΝΙΣ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ

Οι προπονητές εισέρχονται στο γήπεδο ατομικά.
Δημιουργείται ελεγχόμενος χώρος για την εναλλαγή των αθλούμενων στα γήπεδα, με άμεση παρακολούθηση από τον προπονητή του Σωματείου.
Οι προπονητές είναι εφοδιασμένοι με τα κατάλληλα υλικά, μάσκες, γάντια και απολυμαντικά
Η απόσταση μεταξύ προπονητή και αθλούμενου είναι τουλάχιστον 2 μέτρα και οι τεχνικές οδηγίες δίδονται από την ελάχιστη απόσταση των 2 μέτρων.
Στην προπόνηση, σε ένα γήπεδο πρέπει να γίνει διάκριση
-15 έως 18 ετών ΜΟΝΟ δύο αθλούμενοι / γήπεδο

– προπόνηση ενηλίκων ΜΟΝΟ 2 αθλούμενοι

 ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ

Ο προπονητής έχει αποκλειστικά το δικό του εξοπλισμό, που φροντίζει ο ίδιος επιμελώς για την απολύμανση του, με τα κατάλληλα υλικά πριν και μετά από κάθε προπόνηση.
Οι μπάλες της προπόνησης, όσες φορές εναλλάσσονται από και προς το καλάθι προπόνησης, συλλέγονται από το γήπεδο με γάντια ή με τη ρακέτα ΧΩΡΙΣ άγγιγμα των χεριών.
Τα καλάθια συλλογής μπαλών ή όσες κονσέρβες μπαλών επαναχρησιμοποιηθούν για συλλογή μπαλών, θα πρέπει να απολυμαίνονται με τα κατάλληλα υλικά που συστήνει ο ΕΟΔΥ, πριν και μετά από κάθε προπόνηση.
Δεν επιτρέπεται η παραμονή γονέων, συγγενών προσώπων, φίλων ή θεατών κατά τη διάρκεια της προπόνησης.

Αναφορικά με τα υπόλοιπα αθλήματα κλειστών χώρων

και μικρών ηλικιακά κατηγοριών,

σύμφωνα με την εγκύκλιο της Γ.Γ.Α.

θα πραγματοποιηθούν σε τρίτη φάση

Ευχόμαστε μία ομαλή και επιτυχημένη επιστροφή στην κανονικότητα.

Εκ της Διοικήσεως

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook