To ρυθμιστικό σχέδιο του Ν. Ηρακλείου ήρθε πρόσφατα σε συζήτηση στη Γραμματεία της Ηράκλειας Πρωτοβουλίας, με παρουσίαση του σχεδιασμού και των προτάσεων του Δήμου Ηρακλείου από τον Αντιδήμαρχο κ. Μανόλη Βασιλάκη.

Η Ηράκλεια Πρωτοβουλία έρχεται να τονίσει πως το ρυθμιστικό σχέδιο ουσιαστικά είναι ένας κεντρικός – πολιτικός σχεδιασμός, ο οποίος αναφέρεται στην ευρύτερη περιοχή του Ηρακλείου που δεν περιλαμβάνει μόνο το Δήμο, αλλά σχεδόν ολόκληρο το Νομό Ηρακλείου. Παρά ταύτα από την στιγμή που το σχέδιο αυτό εφάπτεται με τις ανάγκες των δημοτών και της πόλης είμαστε υποχρεωμένοι να εκφέρουμε τη γνώμη και τις προτάσεις μας. Σε αυτήν την κατεύθυνση η κίνηση επιμένει στις προγραμματικές της προτάσεις για την τετραετία και κυρίως στα παρακάτω:

– Στην ολοκλήρωση του Πολιτιστικού – Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου
– στην κατασκευή Μαρίνας βορείως του Παγκρητίου Σταδίου,
– σε ολοκληρωμένα σχέδια ανάπλασης για τις περιοχές εκτός σχεδίου πόλης, που θα τις προετοιμάζουν για ένταξη στο πολεοδομικό σχέδιο,
– σε νέους χώρους στάθμευσης ,
– στην άμεση ολοκλήρωση των έργων ανάπλασης του παραλιακού μετώπου από τον Ξηροπόταμο ως τον Καρτερό.
– στην ενοποίηση των αρχαιολογικών χώρων της Κνωσού καθώς και τον καθορισμό σε Ά και Β’ ζώνη των νέων αρχαιολογικών ζωνών.
– στην όσο γίνεται ταχύτερη αναστύλωση του Κούλε και των νεότερων μνημείων της πόλης,
– στην εφαρμογή της μελέτης ανάπλασης για την περιοχή της Αγ. Τριάδας,
– ολοκλήρωση του φράγματος των Δαφνών για την πολεοδομική αποκατάσταση των περιοχών Γιοφύρου – Ξηροποτάμου – Εσταυρωμένου.

Για την ευρύτερη περιοχή του Ηρακλείου πιστεύουμε πως λόγω των οικονομικών συγκυριών που διανύουμε πρέπει να μείνουμε στην ολοκλήρωση «ώριμων» έργων, που θα συνεισφέρουν άμεσα στις ανάγκες των συμπολιτών μας. Τα έργα αυτά είτε έχουν ήδη χρηματοδοτηθεί, είτε είναι εύκολο λόγω της ωρίμανσης τους να χρηματοδοτηθούν, όπως:

– η ολοκλήρωση του δρόμου Ηράκλειο – Μοίρες,
– η δημιουργία νέου αεροδρομίου στο Καστέλι,
– η αναβάθμιση του Β.Ο.Α.Κ. καθώς και τη σύνδεσή του με το νέο αεροδρόμιο.
– η σύνδεση Ηράκλειο – Τυμπάκι – Μοίρες με αναβάθμιση του υπάρχοντος οδικού δικτύου για την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών της περιοχής.
– η κατάργηση του καταυλισμού των τσιγγάνων στη Νέα Αλικαρνασσό
– η απομάκρυνση των φυλακών της Νέας Αλικαρνασσού

Η Ηράκλεια Πρωτοβουλία θεωρεί πως ακόμη και στις σημερινές ειδικές συνθήκες, οι κρατικοί και δημοτικοί φορείς πρέπει να συνεισφέρουν στην κάλυψη των βασικών αναγκών των συμπολιτών μας χωρίς το πρόσχημα της οικονομικής δυσκολίας. Επομένως πιστεύει και στηρίζει κάθε προσπάθεια προς την υλοποίηση των παραπάνω προτάσεων.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook