Πρόκειται για την πρωτότυπη και ιδιαίτερη διαμαρτυρία των ανθρώπων που εργάζονται στον επισιτισμό και τη διασκέδαση

“Άδειες καρέκλες” γέμισαν την πλατεία πίσω από το Γιαλί Τζαμί στο ενετικό λιμάνι Χανίων. Ήταν ένας τρόπος ιδιαίτερου συμβολισμού μέσα από τον οποίο οι άνθρωποι που εργάζονται στον επισιτισμό, τη διασκέδαση και την εστίαση να προβάλλουν την αγωνία τους για το μέλλον των επιχειρήσεών τους και κυρίως το μέλλον των δεκάδων οικογενειών που ζουν από αυτές.

Η ιδιότυπη αυτή διαμαρτυρία οργανώθηκε σε πανελλαδικό επίπεδο με την Κρήτη να λαμβάνει μέρος στην κινητοποίηση αυτή.

Το απόγευμα στήθηκαν οι “άδειες καρέκλες” στο ενετικό λιμάνι Χανίων, στις οποίες είχαν κολλήσει χαρτιά που αναγράφονταν δεκάδες επαγγέλματα που έχουν δεχτεί τεράστιο πλήγμα από τις συνέπειες του κορωνοϊού.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος Εστίασης Δυτ. Κρήτης, Μανώλης Γεραιουδάκης:

“Υπάρχουν πάρα πολλοί κλάδοι πίσω από εμάς που επίσης περνάνε δύσκολα. Αν η κυβέρνηση δεν απαντήσει στα αιτήματά μας όλοι αυτοί οι κλάδοι που αναγράφονται στις καρέκλες θα μείνουν χωρίς δουλειά. Μόνο στην Κρήτη ο κλάδος της εστίασης απασχολεί 30.000 εργαζόμενους. Το κράτος θα πρέπει να μας βοηθήσει να ανοίξουμε και να λειτουργήσουμε σωστά γιατί τα υπάρχοντα μέτρα είναι για να ανοίξεις και να κλείσεις μόνος σου. 

Ζητάμε μείωση του ΦΠΑ, για παράδειγμα στα κέντρα διασκέδασης, το ΦΠΑ είναι 24%, ο φόρος παρεπιδημούντων είναι 5%, τα πάγια πρέπει να πέσουν σε πολλές περιπτώσεις και να μειωθούν οι εισφορές. 

Η χρονιά έτσι κι αλλιώς δεν θα είναι καλή. Θα προσπαθήσουμε όμως να δουλέψουμε όσο γίνεται πιο σωστά για την υγεία όλων πρωτίστως αλλά και για την επιβίωση των επιχειρήσεων. Όταν για παράδειγμα λειτουργεί ένα μαγαζί που κάνει γάμους δουλεύουν άλλοι 20 κλάδοι από πίσω. Φανταστείτε τι θα πάθουν και αυτοί οι κλάδοι αν δεν δουλέψουμε εμείς”

Και στο Ηράκλειο η εικόνα ήταν παρόμοια. Δεκάδες άνθρωποι του κλάδου του επισιτισμού, τοποθέτησαν στην πλατεία Λιονταριών και μπροστά από τη Λότζια άδειες καρέκλες συμμετέχοντας στην πανελλαδική αυτή κίνηση διαμαρτυρίας.

Αντίστοιχη εικόνα και στην Ιεράπετρα. Επιχειρηματίες στον κλάδο του επισιτισμού τοποθέτησαν άδειες καρέκλες, συμμετέχοντας στη διαμαρτυρία (δείτε εδώ)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook