Διάφορα αγαπημένα φαγητά για τα οποία υπάρχουν πράγματα που σίγουρα δεν ξέρετε

Τα φιστίκια, το τυρί και η μπύρα είναι μερικές από τις τροφές ή από τα ποτά τα οποία καταναλώνουμε καθημερινά.

Συγκεντρώσαμε, λοιπόν, διάφορα αγαπημένα φαγητά για τα οποία υπάρχουν πράγματα που σίγουρα δεν ξέρετε.

Μπύρα

Η μπύρα για τη Ρωσία θεωρείτο αναψυκτικό μέχρι το 2011. Σύμφωνα με την τότε ισχύουσα νομοθεσία όλα τα ποτά που είχαν λιγότερο από 10% αλκοόλ θεωρούνταν αναψυκτικά. Ωστόσο, από το 2011 και έπειτα η νομοθεσία τροποποιήθηκε.

Τυρί

Το τυρί είναι το πιο… κλεμμένο φαγητό στον κόσμο. Περίπου το 4% της παγκόσμιας παραγωγής τυριών γίνονται λεία των επίδοξων κλεφτών.

Υγιεινό φαγητό

Το να τρέφεται κανείς υγιεινά μπορεί να του κοστίσει μέχρι και 10 φορές περισσότερο απ΄ότι το πρόχειρο φαγητό.

Μανιτάρια

Δεν μπορείτε να παραψήσετε τα μανιτάρια. Στα τοιχώματά τους υπάρχει ένα ειδικό συστατικό που τους επιτρέπει να είναι τρυφερά στη γεύση ακόμα και με παραπάνω από το κανονικό ψήσιμο.

Πραλίνα φουντουκιού

Το ένα τέταρτο της παγκόσμιας παραγωγής φουντουκιών προορίζεται για την δημιουργία της αγαπημένης πραλίνας. Η ζήτηση για φουντούκια έχει αυξηθεί τόσο πολύ τα τελευταία χρόνια, που διάφορα πανεπιστήμια προσπαθούν να τα αναπτύξουν σε εργαστήρια για να καταπολεμήσουν μια επερχόμενη παγκόσμια έλλειψη.

Αστακός

Ο αστακός αλλά και τα οστρακοειδή κάποτε ήταν φαγητό για την εργατική τάξη. Σήμερα, θεωρούνται εκλεκτό και ακριβό φαγητό, όμως κατά το παρελθόν δεν θεωρούνταν τροφές που άξιζαν να καταναλωθούν από τους ανθρώπους. Όταν ψαρεύονταν, οι ψαράδες είτε τα έριχναν πίσω στη θάλασσα ή τα έδιναν στους υπηρέτες για να τα φάνε.

perierga.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook