Κλιμάκιο του ΚΚΕ, αποτελούμενο από τον Μανώλη Συντυχάκη, βουλευτή και μέλος της ΕΠ Κρήτης του ΚΚΕ και Περιφερειακό σύμβουλο Κρήτης, τον Λουτσέτη Μπάμπη, δημοτικό σύμβουλο Χανίων και τον Ανθούση Δημήτρη, δημοτικό σύμβουλο Πλατανιά, επισκέφτηκε σήμερα τα γραφεία της ΔΕΥΑΧ και πραγματοποίησε συνάντηση με την διοίκηση και τους εργαζομένους.

Στη συζήτηση με τη διοίκηση της ΔΕΥΑΧ, αναδείχτηκε η προσπάθεια που κάνει το ΚΚΕ για τα ζητήματα διαχείρισης του Νερού, που πρέπει να αποτελεί πραγματικά κοινωνικό αγαθό, και όχι εμπόρευμα που δίνεται με ανταποδοτικά οικονομοτεχνικά κριτήρια. Ο βουλευτής αναφέρθηκε στο υπόμνημα που κατατέθηκε για τις ΔΕΥΑ από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ, και έγινε ιδιαίτερη συζήτηση για τις δυνατότητες -που από ότι φαίνεται υπάρχουν-, ώστε να μην κόβεται από καμία λαϊκή οικογένεια το νερό, ακόμα και στην περίπτωση οφειλών.

Στη συζήτηση με το σωματείο των εργαζομένων αναδείχτηκαν μια σειρά ζητήματα που αφορούν την -ιδιότυπη- εργασιακή τους σχέση (εργαζόμενοι με συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου σε δημοτικές επιχειρήσεις που διαχειρίζονται κοινωνικό αγαθό). Αναδείχτηκαν ζητήματα όπως η μη πρόβλεψη πληρωμής εφάπαξ, οι περικοπές που δέχτηκαν από τα μνημόνια.

Ο Βουλευτής του ΚΚΕ, Μανώλης Συντυχάκης, ανέδειξε τη στήριξη του κόμματος για τα εργασιακά ζητήματα και τόνισε ότι στην πορεία θα αναπτυχθεί και αντίστοιχη κοινοβουλευτική προσπάθεια ανάδειξής τους. 
Στη συνέχεια, ο Βουλευτής του ΚΚΕ, επισκέφθηκε την Κίσσαμο και περιόδευσε στο Κέντρο Υγείας, στο Αννουσάκειο Ίδρυμα και στο Δήμο Κισσάμου, συνοδευόμενος από τον Φραγκιουδάκη Γιώργο, δημοτικό σύμβουλο Κισσάμου και την Όλγα Ψαράκη πρόεδρο της Ένωσης Γονέων Κισσάμου.
Στο Κέντρο Υγείας συναντήθηκε και συνομίλησε με την Διευθύντρια κ. Νικολακάκη. Από τη συζήτηση αναδείχθηκαν τα προβλήματα στελέχωσης του Κέντρου Υγείας. Ακολούθησε επίσκεψη στο Αννουσάκειο Ίδρυμα, όπου συναντήθηκε με τον Διευθυντή πατέρα Αντώνιο και εργαζόμενους στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι». Αναδείχθηκε η πολύμορφη δράση που παρέχει το Αννουσάκειο Ίδρυμα με τις δομές του και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει. Ο Μ. Συντυχάκης επεσήμανε ότι το ΚΚΕ έχει αναδείξει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι του «Βοήθεια στο σπίτι», ιδιαίτερα όταν κινδύνευσαν να  μείνουν εκτός των ρυθμίσεων για μονιμοποίηση . 
Η περιοδεία του κλιμακίου του ΚΚΕ, έληξε στο Δημαρχείο Κισσάμου, όπου συναντήθηκε με τον Δήμαρχο κ. Μυλωνάκη Γιώργο, τον επικεφαλής της μείζονος Αντιπολίτευσης κ. Σταθάκη Θοδωρή, αντιδημάρχους και τον πρόεδρο της κοινότητας Κισσάμου, Κουντουράκη Βασίλη. Συζητήθηκαν τα οξυμένα προβλήματα του Δήμου, όπως της σχολικής στέγης, της επαναλειτουργίας των σχολείων και την αποποίηση των ευθυνών του κράτους, τα προβλήματα από την κακοκαιρία του Φλεβάρη του 2019, το ζήτημα που έχει δημιουργηθεί  στην Δ.Ε. Ιναχωρίου με την αδειοδότηση για την χαρτογράφηση, για τις εξορύξεις γύψου στην περιοχή και τη σχέση με το νέο νόμο για το περιβάλλον.


Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook