Πρόβλημα επαναλειτουργίας υπάρχει λόγω της κατάστασης με τον κορωνοϊό στον Ομιλο Αντισφαίρισης Σούδας.

Οπως τονίζει ο σύλλογος λόγω του ότι άνω του 50% των αθλούμενων στο τμήμα Τένις του Ομίλου είναι κάτω των 15 ετών και ότι ο ΟΑΣ είναι ένα αθλητικό σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, καθίσταται αδύνατη η επαναλειτουργία του, σε αυτή τη φάση, δεδομένου ότι δεν είναι εφικτή η επαναφορά σε κανονική εργασία, ούτε καν σε «ικανοποιητική» μερική απασχόληση, των προπονητών, οι οποίοι τελούν σε αναστολή.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΟΑ Σούδας έχει ως εξής:

Ο Όμιλος Αντισφαίρισης Σούδας είναι, ως γνωστόν, ένα αθλητικό σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, που λειτουργεί σε αυτή τη βάση με επιτυχία και συνέπεια από το 1991, έτος ίδρυσής του.

Βασικός σκοπός του Τμήματος Αντισφαίρισης του Ομίλου μας είναι η εκμάθηση του αθλήματος τού τένις σε αθλούμενους κάθε ηλικίας, που γυμνάζονται σε γκρουπ των 4 ατόμων και άνω (η πλειονότητα των οποίων είναι ηλικίας κάτω των 15 ετών).

Για πρώτη φορά φέτος, ο Όμιλός μας αναγκάστηκε να διακόψει τη λειτουργία του εξαιτίας της πρωτοφανούς πανδημίας που βιώνει όχι μόνο η χώρα μας, αλλά ολόκληρος ο πλανήτης.

Από τη Δευτέρα 4 Μαΐου 2020, με βάση τις κυβερνητικές ανακοινώσεις και σχετικό έγγραφο – εγκύκλιο του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, αλλά και τη συνακόλουθη ενημέρωση από την Ελληνική Φίλαθλη Ομοσπονδία Αντισφαίρισης (ΕΦΟΑ), είναι δυνατή η σταδιακή επανεκκίνηση του ερασιτεχνικού αθλητισμού.

Το τένις, όπως και άλλα αθλήματα «χαμηλής επικινδυνότητας», συμπεριελήφθη στη Φάση Α, γεγονός που συνεπάγεται ότι από την προαναφερόμενη ημερομηνία (4/5/2020) είναι δυνατή η επαναλειτουργία των αθλητικών σωματείων, υπό πολύ συγκεκριμένους και αυστηρούς όρους για την αποφυγή μετάδοσης του ιού.

Δυστυχώς, οι συγκεκριμένοι όροι δεν επιτρέπουν την επαναλειτουργία τού Ομίλου Αντισφαίρισης Σούδας σε αυτή τη φάση.

Και τούτο διότι, ουδεμία αθλήτρια και ουδείς αθλητής κάτω των 15 ετών μπορεί να λάβει μέρος στις προπονήσεις, με βάση όσα έχουν ήδη ανακοινωθεί.

Παράλληλα, υπάρχουν ζητήματα που αντικειμενικά δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν σε αυτή τη φάση από τον Όμιλό μας (που, όπως προαναφέρθηκε, λειτουργεί με γκρουπ των 4 ατόμων και άνω), καθώς τα μέτρα ασφαλείας προβλέπουν, μεταξύ πολλών άλλων, τη συμμετοχή μόνο δύο αθλούμενων ανά γήπεδο.

Με βάση όλα τα παραπάνω και με δεδομένα ότι:
• άνω του 50% των αθλούμενων στο Τμήμα Τένις του Ομίλου μας είναι κάτω των 15 ετών,
• ο Όμιλος Αντισφαίρισης Σούδας είναι ένα αθλητικό σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα,
καθίσταται αδύνατη η επαναλειτουργία του, σε αυτή τη φάση, δεδομένου ότι δεν είναι εφικτή η επαναφορά σε κανονική εργασία, ούτε καν σε «ικανοποιητική» μερική απασχόληση, των προπονητών μας, οι οποίοι τελούν σε αναστολή.

Για τους λόγους αυτούς, το Διοικητικό Συμβούλιο του Ομίλου Αντισφαίρισης Σούδας αποφάσισε να μην προχωρήσει, σε αυτή τη φάση, στην επαναλειτουργία τού Τμήματος Τένις.

Ευελπιστούμε στην κατανόηση όλων των αθλούμενων και των φίλων του τένις.

Είμαστε σε συνεχή επικοινωνία με όλους τους αρμόδιους φορείς, προκειμένου μόλις οι συνθήκες επανένταξης στις αθλητικές δραστηριότητες καταστούν λειτουργικές για τον Όμιλό μας, να προχωρήσουμε στην επαναλειτουργία του Τμήματος Τένις.

Ταυτόχρονα, με το βλέμμα στην επόμενη μέρα, φροντίζουμε ήδη για τον καθαρισμό και τη φροντίδα των εγκαταστάσεων.

Ήδη ο Όμιλός μας έχει έρθει σε επαφή με τον Δήμο Χανίων για το αναγκαίο κλάδεμα του πρασίνου εντός και εκτός της αθλητικής εγκατάστασης, που αναμένεται να γίνει άμεσα, σύμφωνα με τη διαβεβαίωση του αρμόδιου αντιδημάρχου κ. Μιχάλη Τσουπάκη.

Παράλληλα, οι Προπονητές μας, μαζί με τον Έφορο Τένις, έχουν ήδη προχωρήσει σε έναν πρώτο -θα απαιτηθούν και άλλοι, τις επόμενες ημέρες- καθαρισμό των χώρων εντός των τεσσάρων γηπέδων.

Σας ευχαριστούμε για τη στήριξη και την κατανόηση. Ραντεβού στα γήπεδα, μόλις οι συνθήκες το επιτρέψουν!

Έως τότε ΜΕΝΟΥΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΣ!

Tags:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook