Μέσω τηλεδιάσκεψης, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 08/05/2020, η  δεύτερη συνεδρίαση – με τη νέα του σύνθεση –  του  Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης, υπό την παρουσία του Προέδρου του κ. Λευτέρη Κοπάση και του Διευθύνοντος Συμβούλου κ. Άρη Παπαδογιάννη.

Στην συνεδρίαση, διαπιστώθηκε από την πλευρά του Προέδρου του Ο.Α.Κ. κ. Λευτέρη Κοπάση «η επανάκαμψη της πλούσιας δραστηριότητάς του Ο.Α.Κ. με την ουσιαστική επαναλειτουργία του Συμβουλίου Διευθυντών και την συμμετοχή του εκπροσώπου των εργαζομένων. Το σύνολο των δημοσίων έργων του Οργανισμού για την Ανάπτυξη της Κρήτης αντιμετωπίζονται από το Διοικητικό Συμβούλιο με επίγνωση της ανάγκης επίσπευσης της υλοποίησή τους σύμφωνα με τις αποφάσεις του Τεχνικού Συμβουλίου» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κοπάσης.  

Στη διάρκεια της συνεδρίασης, έγινε ενημέρωση για τις ενέργειες έναρξης των εργασιών του έργου Μουρνιές Γογονή και την κυκλοφορία της οδού Ζυμβρακάκηδων μετά από έναν χρόνο, την δημοπράτηση του έργου της επέκτασης του Κεντρικού Αγωγού Άρδευσης στο Φράγμα Ποταμών, για την αποκατάσταση της  κατολίσθησης στον περιμετρικό δρόμο του φράγματος Αποσελέμη από την Τεχνική Υπηρεσία της Περιφέρειας Κρήτης.

Επίσης ελήφθησαν αποφάσεις για χρονίζουσες εκκρεμότητες των έργων Αγ. Βαρβάρα – Απομαρμά και του Φράγματος Αποσελέμη καθώς επίσης και για θέματα οργανωτικά και υπηρεσιακής λειτουργίας.

«Ο Οργανισμός καταγράφει σημαντικές επιτυχίες, σε επίπεδο έγκρισης πολύ σημαντικών έργων. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το μεγάλο αρδευτικό των 4,8 εκ. ευρώ στο Αμάρι, το οποίο μέσα σε δέκα ημέρες, ανακοινώσαμε την προέγκριση αλλά και την δημοπράτηση του. Η εξέλιξη αυτή, σηματοδοτεί την εξαιρετική συνεργασία των υπηρεσιών του Οργανισμού αλλά και του πλέγματος των εμπλεκόμενων φορέων. Έχουν γίνει συναντήσεις, με Δημάρχους απ΄όλη την Κρήτη, που έχουν εκφράσει το ενδιαφέρον τους για συνεργασία, με δεδομένο ότι γνωρίζουν την επάρκεια και την κατάρτιση των υπηρεσιών του Ο.Α.Κ., να εκπονεί μελέτες και να προχωρεί στην κατασκευή έργων Ανάπτυξης σε όλο το νησί. Το νέο νομοθετικό πλαίσιο, δίνει τη δυνατότητα αυτή, για τέτοιες συμπράξεις οι οποίες μπορούν να βοηθήσουν σημαντικά την συνολική μας προσπάθεια», ανέφερε χαρακτηριστικά από τη πλευρά του ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ο.Α.Κ. κ. Άρης Παπαδογιάννης.  

Ο ίδιος αναφέρθηκε ακόμη με έμφαση  «στην στενή συνεργασία με τις υπηρεσίες της Περιφέρειας Κρήτης και της Αναπτυξιακής Εταιρίας αλλά και στις κοινές δράσεις που δρομολογούνται να υλοποιηθούν με τον Ο.Α.Κ., όπως συμφωνήθηκε στην πρόσφατη συνάντηση που έγινε με τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων κ. Νίκο Καλογερή και τον Θεματικό Αντιπεριφερειάρχη κ. Αντώνη Παπαδεράκη».

Το Δ.Σ. ανανέωσε την βούληση για την συστηματική επανεκκίνηση όλων των έργων του οργανισμού και την πλήρη αποτύπωση της υφιστάμενης κατάστασης και των προοπτικών για την ολοκλήρωση και την αξιοποίησή τους προγραμματίζοντας αυτοψίες επιτόπου τώρα που σταδιακά το επιτρέπουν οι συνθήκες, ενώ συζητήθηκε η ανάγκη επαναπροσδιορισμού του επιχειρησιακού σχεδίου αξιοποιώντας όλες τις ευκαιρίες στα θέματα των αρμοδιοτήτων μας.

Tags:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook