Το πτητικό πρόγραμμα του Ομίλου Lufthansa για τον Ιούνιο περιλαμβάνει 106 προορισμούς που θα ανακοινωθούν την επόμενη εβδομάδα. Μέσα σε αυτούς βρίσκεται και η Κρήτη

Από τον Ιούνιο, η Lufthansa, η Eurowings και η SWISS θα προσφέρουν μηνιαία πτητικά προγράμματα επανεκκίνησης σε αρκετά περισσότερους προορισμούς στη Γερμανία και την Ευρώπη από ό,τι τις τελευταίες εβδομάδες.

Τα χρονοδιαγράμματα επαναπατρισμού θα λήξουν στις 31 Μαΐου.

Συνολικά 80 αεροσκάφη θα επανενεργοποιηθούν βάσει του προγράμματος του Ιουνίου. Αυτό σημαίνει ότι συνολικά 106 προορισμοί μπορούν να εξυπηρετηθούν τον επόμενο μήνα. Από την 1η Ιουνίου, 160 αεροσκάφη θα είναι σε λειτουργία σε όλες τις αεροπορικές εταιρείες του Ομίλου.

Οι αεροπορικές εταιρείες του Ομίλου Lufthansa ανταποκρίνονται έτσι στο αυξανόμενο ενδιαφέρον των καταναλωτών για αεροπορικά ταξίδια, μετά τη σταδιακή χαλάρωση των περιορισμών τόσο στα γερμανικά ομοσπονδιακά κρατίδια όσο και των κανονισμών εισόδου άλλων χωρών στην Ευρώπη.

”Αισθανόμαστε μεγάλη επιθυμία και λαχτάρα από τους ανθρώπους να ταξιδέψουν ξανά. Τα ξενοδοχεία και τα εστιατόρια ανοίγουν σιγά σιγά και σε ορισμένες περιπτώσεις επιτρέπονται και πάλι επισκέψεις σε φίλους και συγγενείς. Με τη δέουσα προσοχή, τώρα καθιστούμε εφικτό για τους ανθρώπους να κερδίσουν το χαμένο χρόνο και να βιώσουν αυτό που τους έλειψε για μεγάλο χρονικό διάστημα. Είναι αυτονόητο ότι η ασφάλεια και η υγεία των επιβατών και των υπαλλήλων μας είναι ύψιστης προτεραιότητας”, δήλωσε ο Harry Hohmeister, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της γερμανικής Lufthansa AG.

Από τον Ιούνιο, πολλοί ηλιόλουστοι προορισμοί, όπως η Μαγιόρκα, το νησί Sylt στη Γερμανία και η Κρήτη θα είναι και πάλι προσβάσιμοι με τις αεροπορικές εταιρείες του Ομίλου Lufthansa. Περισσότερες λεπτομέρειες για το πρόγραμμα πτήσεων του Ιουνίου θα δημοσιευθούν κατά την επόμενη εβδομάδα.

Οι πελάτες καλούνται να λάβουν υπόψη τους τους τρέχοντες κανονισμούς εισόδου και καραντίνας των αντίστοιχων προορισμών κατά τον προγραμματισμό του ταξιδιού τους. Σε ολόκληρο το ταξίδι, ενδέχεται να επιβληθούν περιορισμοί λόγω αυστηρότερων κανονισμών υγιεινής και ασφάλειας, για παράδειγμα λόγω μεγαλύτερων χρόνων αναμονής στα σημεία ελέγχου ασφαλείας του αεροδρομίου. Οι υπηρεσίες τροφοδοσίας επί του σκάφους θα παραμείνουν επίσης περιορισμένες μέχρι νεωτέρας.

Η υποχρέωση καλύμματος στο στόμα και τη μύτη που εισήχθη από τις αεροπορικές εταιρείες του ομίλου Lufthansa στις 4 Μαΐου έγινε θετικά δεκτή από τους επιβάτες και οι τελευταίοι θα συνεχίσουν θα κληθούν να φορούν μάσκα καθ’όλη τη διάρκεια του ταξιδιού.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook