Υλικά συνταγής

2 κιλά μοσχάρι (σπαλομπριζόλα με καπάκι, κιλότο ή κόντρα)
60 γρ. ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια μεγάλα, ψιλοκομμένα
2 καρότα μεγάλα, σε φέτες
2 κ.γλ. θυμάρι
1 μπουκάλι μπύρα, μικρό
1 κύβο βοδινό, κλασικό
2 κ.σ. ντομάτα πελτέ
Αλάτι
Πιπέρι, φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση συνταγής

Πριν ξεκινήσουμε το μαγείρεμα, βγάζουμε το κρέας από το ψυγείο, το στεγνώνουμε σε απορροφητικό χαρτί και το αλατοπιπερώνουμε.

Το αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.

Σε κατσαρόλα ρηχή και φαρδιά, ζεσταίνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά το ελαιόλαδο και βάζουμε το κρέας να θωρακιστεί, μέχρι να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές (δεν το γυρνάμε πλευρά μέχρι να ροδίσει η προηγούμενη και δεν ξεκολλάει εύκολα από την κατσαρόλα).

 Επίσης, δεν τρυπάμε με πιρούνι γιατί θα χάσουμε υγρά.

Στην συνέχεια, το μεταφέρουμε σε πιατέλα και το διατηρούμε ζεστό.

Μέσα στην κατσαρόλα, προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τα καρότα και τα σοτάρουμε για 5 λεπτά.

Ρίχνουμε τον πελτέ της ντομάτας να μυρίσει, σβήνουμε με την μπύρα και προσθέτουμε τον κύβο, αφού πριν τον έχουμε διαλύσει σε βραστό νερό.

Έπειτα, με μια κουτάλα ντεκλασάρουμε την κατσαρόλα και μόλις πάρει βράση, ξαναβράζουμε το κρέας, προσθέτοντας το θυμάρι.

Σκεπάζουμε και βάζουμε στον φούρνο για 2 μισή με 3 ώρες.

Τέλος, γαρνίρουμε με τα λαχανικά που έχουμε κόψει σε φέτες.

Συμβουλές

Όταν βγάζουμε το ψητό από τον φούρνο, το αφήνουμε για περίπου 10 λεπτά, να τραβήξει τα υγρά του, σκεπασμένο και να καταλαγιάσει το ψήσιμο. Έτσι, παραμένει ζουμερό όταν το κόβουμε και το σερβίρουμε.

Πηγή: supersyntages.gr