«Θα ήταν τόση η διασκέδαση που θα αντλούσαμε από την προσπάθεια αντιμετώπισης της κρίσης χρέους» γράφει το οικονομικό περιοδικό Economist, με μια μικρή επισήμανση που αλλάζει λίγο το κλίμα: «υπάρχει, όμως, η περίπτωση να διαλύσει το τραπεζικό σύστημα και να εκτροχιάσει την παγκόσμια οικονομία». Αναφερόμενο στη σημερινή κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής, το άρθρο λέει ότι «οι Ευρωπαίοι ηγέτες προετοιμάζονται να απογοητεύσουν τις αγορές για μια ακόμη φορά». Και δίνει μια… εύθυμη ρετροσπεκτίβα στις προσπάθειες των Ευρωπαίων ηγετών να προλάβουν τα χειρότερα. Μια προσπάθεια που δεν έχει αποδώσει τα αναμενόμενα:

Ο κος Σαρκοζί μετά την έκτακτη συνάντησή του με την Άνγκελα Μέρκελ την περασμένη εβδομάδα δηλώνει ότι «Μέχρι τα τέλη του μήνα, θα έχουμε μια αποφασιστική απάντηση στο πρόβλημα της κρίσης χρέους».

Από δημοσίευμα του Bloomberg νωρίτερα τον Οκτώβριο: «Ο Ιταλός Πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι και ο Γραμματέας του Κάρλο Τζιοβανάρντι αναφέρουν ότι η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να υποβάλλει τους επενδυτές και τους traders στις αγορές σε έλεγχο για χρήση… ναρκωτικών ουσιών. Η χρήση τέτοιων ουσιών θα μπορούσε να εξηγήσει την πρόσφατη νευρικότητα στις αγορές».

Ο Γάλλο Κεντρικός Τραπεζίτης, Christian Noyer, στο άκουσμα της ανακοίνωσης υποβάθμισης δυο γαλλικών τραπεζών από τη Moody’s σχολίασε: «Σχετικά καλά τα νέα».

Όλι Ρεν, για την επανέναρξη των συζητήσεων αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους: «Δεν ξανανοίγουμε τη συμφωνία, απλά επανερχόμαστε…».

Ζαν Κλωντ Γιούνκερ, διαψεύδοντας τα σενάρια για «μυστικές συναντήσεις» των υπουργών οικονομικών της Ευρωζώνης για την αντιμετώπιση της κρίσης: «Δεν θα κάνω εξομολόγηση για έναν ψευδή ισχυρισμό διάψευσης. Ο Θεός καταλαβαίνει περισσότερα για τις χρηματαγορές απ\’ ότι πολλοί από εσάς που γράφετε γι\’ αυτές».

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook