Ένας τόπος όπου η επιβίωση δεν ήταν καθόλου εξασφαλισμένη.

Με τεράστια φτερωτά ερπετά πάνω από το κεφάλι, θεόρατους δεινόσαυρους και θηρευτές σαν πελώριους κροκόδειλους, η Σαχάρα ήταν πριν από 100 εκατ. χρόνια το πιο επικίνδυνο μέρος στον ιστορικό χρόνο του πλανήτη μας.

Ανάμεσα στο Μαρόκο και την Αλγερία υπάρχει μια περιοχή (Kem Kem Group) με πλούσια παλαιοντολογική δράση. Τα άπειρα απολιθώματα που έχουμε βρει πάνε πίσω δεκάδες εκατομμύρια χρόνια.

Μέσα σε όλα, ένας ασυνήθιστα μεγάλος αριθμός από μεγαλόσωμους θηρευτές. Αυτό μας λέει στη μελέτη της στο περιοδικό «Zookeys» μια διεπιστημονική ομάδα παλαιοντολόγων, που κατάφερε να φτιάξει μια πειστική και συνεκτική αφήγηση της ιστορίας της Σαχάρας.

Και μας λένε πως κατά τη διάρκεια της Κρητιδικής Περιόδου, η Σαχάρα ήταν το πιο επικίνδυνο μέρος να βρεθείς σε ολόκληρη την ιστορία της Γης.

Εκεί ζούσαν τρεις από τους μεγαλύτερους δεινόσαυρους που έζησαν ποτέ, αλλά και πτερόσαυροι.

«Ήταν αναμφίβολα το πιο επικίνδυνο μέρος στην ιστορία του πλανήτη Γη», δήλωσε ο επικεφαλής της μελέτης και ακαδημαϊκός Dr Nizar Ibrahim, «ένα μέρος στο οποίο ένας ανθρώπινος ταξιδιώτης του χρόνου δεν θα άντεχε και πολύ»…

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook