Κατηγορίες για κλοπή πιστωτικής κάρτας ενός ασθενή που νοσηλευόταν με κορωνοϊό, αντιμετωπίζει μία νοσοκόμα σε νοσοκομείο της Νέας Υόρκης.

Η 43χρονη Ντανιέλ Κόντι, κατηγορείται για εγκληματική κατοχή κλεμμένων περιουσιακών στοιχείων, καθώς έκλεψε δύο πιστωτικές κάρτες του Άντονι Καταπάνο, όσο αυτός νοσηλευόταν στο νοσοκομείο με κορωνοϊό, σύμφωνα με το αστυνομικό τμήμα της Νέας Υόρκης.

Ο 70χρονος Καταπάνο νοσηλεύτηκε στις 4 Απριλίου αφότου νόσησε από κορωνοϊό, δήλωσε η κόρη του, Τάρα Καταπάνο στο CNN. Ο πατέρας της πέθανε από επιπλοκές του ιού στις 12 Απριλίου. «Σοκαρίστηκα όταν αντιλήφθηκα την κλοπή. Ήξερα ότι έπρεπε να είναι κάποιος εργαζόμενος του νοσοκομείου, επειδή δεν επιτρέπονταν οι επισκέψεις» δήλωσε η κόρη του ασθενούς.
Πώς αντιλήφθηκε την κλοπή

Η Τάρα Καταπάνο, η οποία πληρώνει τους λογαριασμούς του πατέρα της από τότε που πέθανε η μητέρα της το 2014, είπε ότι συνήθως δεν παρακολουθεί τις δαπάνες του πατέρα της. Ωστόσο, αφότου πέθανε έλαβε μια δήλωση πιστωτικής κάρτας για βενζίνη – την οποία είπε ότι ο πατέρας της πάντα πλήρωνε με μετρητά – και τότε είδε ότι η ημερομηνία χρέωσης ήταν στις 9 Απριλίου, όταν ο πατέρας της ήταν «στο νοσοκομείο, πολεμώντας για την ζωή του». Η αστυνομία είδε τα βίντεο παρακολούθησης από ένα κατάστημα που δείχνει την νοσοκόμα να ψωνίζει και να πληρώνει χρησιμοποιώντας την πιστωτική κάρτα του πατέρα της.

Άλλα αντικείμενα που δεν έχουν επιστραφεί στην Καταπάνο, είναι τα γυαλιά του πατέρα της, το κινητό του τηλέφωνο, μετρητά από το πορτοφόλι του, φορτιστής τηλεφώνου και φωτογραφίες. Δεν είναι σαφές τι συνέβη με αυτά τα αντικείμενα και δεν είναι γνωστό ότι είχαν κλαπεί σκόπιμα.

Σύμφωνα με τον διευθυντή δημοσίων σχέσεων του νοσοκομείου, η Κόντι, που εργάζεται εκεί από το 2007 «έχει τεθεί προσωρινά σε αναστολή και βρίσκεται αντιμέτωπη με απόλυση» προσθέτοντας πως το νοσοκομείο «συνεργάζεται στενά με τις αρχές επιβολής του νόμου και διεξάγει ήδη την δική του έρευνα».

«Θέλω να μάθω γιατί το έκανε»
Η Τάρα Καταπάνο δήλωσε στο CNN πως απλώς θέλει να μάθει γιατί η Κόντι έκανε αυτό που φέρεται να έκανε. «Θα ήθελα να μάθω γιατί εκμεταλλεύτηκε τον πατέρα μου όσο ήταν στο νεκροκρέβατό του» είπε. «Και θα ήθελα να μάθω πώς θα ένιωθε αν κάποιος το έκανε αυτό σε ένα αγαπημένο της πρόσωπο – είτε ήταν γονέας ή παππούς. Δεν νομίζω πως οι άνθρωποι που κάνουν τέτοιες πράξεις, το σκέφτονται αυτό. Αλλά είναι ο πατέρας μου. Είναι ένας άνθρωπος» είπε η Τάρα Καταπάνο. «Είμαι αηδιασμένη γιατί η Κόντι υποτίθεται ότι θα έπρεπε να τον φροντίζει και αντ’ αυτού τον έκλεψε».

Tags:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook