Η Rosie Huntington-Whiteley εκτός από ένα πανέμορφο μοντέλο, τα τελευταία χρόνια «τρέχει» τη δική της εταιρεία ομορφιάς Rosie Inc, που περιλαμβάνει απίστευτα προϊόντα περιποίησης για το πρόσωπο και το σώμα, ενώ ταυτόχρονα έχει και το δικό της κανάλι στο YouTube.

Αυτή τη φορά η διάσημη καλλονή, για να αντιμετωπίσει τη ξηρότητα στα χείλη, απευθύνθηκε στην celebrity makeup artist, Katey Denno, για μια diy συνταγή  για σπιτική μάσκα χειλιών.

Η Denno προτείνει τη χρήση ενός DIY scrub με ίσα μέρη από λάδι καρύδας, κρυσταλλική ζάχαρη και μέλι. Η ίδια συστήνει τη χρήση μελιού Manuka, το οποίο έχει σπουδαίες αντιβακτηριδιακές και ενυδατικές ιδιότητες.

Αφού αναμίξετε πολύ καλά τα υλικά μέσα σε ένα μικρό μπολ, αφήνετε το μίγμα στην άκρη.

Στη συνέχεια, λιώνετε με ένα πιρούνι ή ένα κουτάλι ένα μικρό κομμάτι ενός φρούτου, όπως φράουλα, παπάγια ή σταφύλι, και το προσθέτετε στο μίγμα. Η Denno συστήνει την αποφυγή της χρήσης εσπεριδοειδών, καθώς μπορούν να ερεθίσουν τα χείλη. 

Για τη σπιτική μάσκα χειλιών, αναμιγνύετε ίσα μέρη ελληνικού γιαουρτιού και μελιού -περίπου μία κουταλιά του γλυκού από το καθένα- σε ένα μπολ.

Διαδικασία

Μόλις είναι και τα δύο μίγματα έτοιμα, ξεκινάτε την απολέπιση σε στεγνά χείλη, κάνοντας απαλό μασάζ με το scrub για 30 δευτερόλεπτα. Ξεβγάζετε και αμέσως μετά απλώνετε μια παχιά στρώση της μάσκας για να κλειδώσετε την υγρασία. Αφήνετε το γαλακτικό οξύ από το γιαούρτι και τις αντιβακτηριδιακές και ενυδατικές ιδιότητες του μελιού να δράσουν για λίγο και στη συνέχεια ξεβγάζετε με νερό, πριν εφαρμόσετε το lip balm της επιλογής σας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook