Νέα αποκαλυπτικά στοιχεία έρχονται στο φως για το διπλό φονικό στα Ανώγεια 

Το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star παρουσίασε για πρώτη φορά τι ισχυρίστηκαν οι αυτόπτες μάρτυρες, αλλά και οι συγγενείς των πρωταγωνιστών της τραγωδίας.

Μητέρα Γιώργου Ξυλούρη: «Θέλω την παραδειγματική τιμωρία του κατηγορούμενου»

Έντεκα μάρτυρες έχουν περιγράψει μέχρι στιγμής στις αρχές τα όσα έγιναν το βράδυ του περασμένου Σαββάτου στα Ανώγεια. Ανάμεσα τους και η μητέρα του 29χρονου Γιώργου Ξυλούρη.

«Με ειδοποίησε ο αδερφός μου να πάω στο Κέντρο Υγείας των Ανωγείων γιατί σκοτώσανε τον Γιώργη… Έχασα τη γη κάτω από τα πόδια μου. Θέλω την παραδειγματική τιμωρία του κατηγορούμενου. Ο γιος μου προσπαθούσε να συμβιβάζει τους ανθρώπους που έχουν τσακωθεί ήταν χουβαρντάς… φιλήσυχος»

Αδερφή Γιώργου Ξυλούρη: «Θέλουμε να φανεί η αλήθεια»

«Εμείς θέλουμε δικαιοσύνη περιμένουμε τις αποφάσεις .Όταν βγει η αλήθεια θα μιλήσουμε όλοι Θέλουμε ηρεμία μόνο αυτό θέλουμε». Η αδερφή του Γιώργου Ξυλούρη το μοιραίο βράδυ ισχυρίζεται ότι είδε τον κατηγορούμενο να επιτίθεται λεκτικά στον αδερφό της. Συγγενείς προσπάθησαν να ηρεμήσουν τα πνεύματα. Κλείδωσαν ακόμα και πόρτες για να μη γίνει το κακό.

«Ο αδερφός μου πήδηξε από ένα παράθυρο σε διπλανό σπίτι και στη συνέχεια στο δρόμο. Μετά από λίγο άκουσα τη γυναίκα του αδερφού μου να φωνάζει ότι έφυγε και άκουσα φωνές και πυροβολισμούς. Έτρεξα και είδα τον αδερφό μου πεσμένο στο έδαφος».

Μυστήριο για το πώς έγινε το διπλό φονικό

Από τους μάρτυρες που έχουν καταθέσει κανείς δεν ήταν μπροστά την ώρα του εγκλήματος. Ο κατηγορούμενος επιμένει ότι θόλωσε όταν είδε νεκρό τον πατέρα του από το όπλο, όπως λέει, του Γιώργου Ξυλούρη.

«Δε με ενδιαφέρει η ζωή μου, έχασα τον άγγελό μου»

Σύμφωνα με τον Διονύση Βέρρα, δικηγόρο του κατηγορούμενου, όταν η ανακρίτρια τον ρώτησε πώς αισθάνεται, απάντησε πως δεν τον ενδιαφέρει η ζωή του και πως έχασε τον άγγελό του, δηλαδή τον πατέρα του.

Θείος Γιώργου Ξυλούρη: «Nα σταματήσει εδώ το κακό»

«Η θλίψη και ο πόνος είναι πολύ μεγάλος. Η ευχή είναι να ηρεμήσουν τα πράγματα. Να σταματήσει το κακό εδώ και από εδώ και πέρα να συμβάλλουμε και να προσπαθήσουμε όλοι να μην ξανασυμβούνε τέτοια περιστατικά και τέτοια γεγονότα… Ψυχραιμία και να χαμηλώσουνε οι τόνοι» δήλωσε ο Κώστας Ξυλούρης.

Η υπόθεση παραμένει ανοικτή, ενώ θα κληθούν και άλλοι μάρτυρες. Ήδη έχουν καταθέσει ο αδερφός του 63χρονου θύματος αλλά και η νύφη του Γιώργου Ξυλούρη. Πρόσωπο κλειδί θεωρείται η σύζυγος του Λευτέρη Καλομοίρη και μητέρα του κατηγορουμένου που θα καταθέσει τα όσα είδε εκείνο το βράδυ τις επόμενες ημέρες.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook