Πρωτόγνωρες εικόνες – Πως ξεκίνησε η επαναλειτουργία των σχολείων – Παρόντες το 81% των μαθητών στα Χανιά – Ανησυχία για την επόμενη εβδομάδα

Τελευταία ενημέρωση 15:00

Σε πολύ διαφορετικά σχολεία και με διαφορετικές συνθήκες και κανόνες επιστρέφουν σήμερα οι μαθητές της Γ’ Λυκείου, έπειτα από «λουκέτο» σχεδόν δύο μηνών που επιβλήθηκε λόγω κορωνοϊού.

Χωρίς κουδούνι και χωρίς τις γνώριμες φωνές, οι λίγοι μαθητές που πήγαν σήμερα το πρωί στο 1ο ΓΕΛ Χανίων στην συνοικία της Νέας Χώρας, έμπαιναν ένας ένας κατευθείαν στην αίθουσες στις οποίες υπάρχουν αντισηπτικά και οι οποίες είχαν διαμορφωθεί με μονά θρανία καθώς το βασικότερο από τα μέτρα προστασίας είναι η τήρηση της απόστασης 1,5 μέτρου.

Ο μέγιστος επιτρεπόμενος μαθητών ανά τάξη είναι 15 και τα τμήματα έχουν «σπάσει» στη μέση ούτως ώστε τα παιδιά να πηγαίνουν στο σχολείο εκ περιτροπής. 

Τα διαλείμματα θα είναι πλέον χωριστά, τα κυλικεία είναι κλειστά και τα ομαδικά παιχνίδια απαγορεύονται. 

«Τα μαθήματα εξ αποστάσεως ήταν μια πολύ καλή προσπάθεια από τους καθηγητές και από τους μαθητές που συμμετείχαν» είπε ο μαθητής Θοδωρής Βασιλείου για να συμπληρώσει:

«Τώρα που γυρίσαμε πίσω είναι λίγο περίεργο γιατί το σχολείο είναι άδειο…..Τα μέτρα που πήραν είναι πολύ καλά και προσπαθούμε και εμείς να πάμε καλά στις εξετάσεις και να έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα».

Εφόσον όλα έχουν ομαλή πορεία, την επόμενη εβδομάδα είναι προγραμματισμένο να επιστρέφουν στα σχολεία οι μαθητές γυμνασίου και Α’ και Β’ Λυκείου ενώ προς το παρόν είναι άγνωστο εάν οι μαθητές νηπιαγωγείου και δημοτικού  γυρίσουν στις τάξεις τους την 1η Ιουνίου.

 

Ανησυχία για την επόμενη εβδομάδα

Σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν στην Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων, σήμερα από τους 934 μαθητές Γ Λυκείου που έπρεπε να πάνε στα σχολεία του νομού, το παρόν έδωσαν 762 μαθητές, δηλαδή ποσοστό 81%.

Όπως είπε ο προιστάμενος της Διεύθυνσης Στέλιος Ζερβάκης, όλα λειτούργησαν ομαλά και το ίδιο αναμένεται να γίνει και τις υπόλοιπες ημέρες της εβδομάδας.

Όμως υπάρχει κάποια ανησυχία για το τι θα συμβεί από την ερχόμενη Δευτέρα – εφοσον τελικά – επαναλειτουργήσουν και οι υπόλοιπες τάξεις των Λυκείων καθώς και των Γυμνασίων, ειδικά σε ότι αφορά στην τήρηση των απαιτούμενων μέτρων ασφαλείας.

Όπως επεσήμανε ο κ.Ζερβάκης τα μέτρα και οι αποστάσεις μεταξύ των μαθητών αναγκαστικά θα τηρηθούν καθώς και πάλι τα τμήματα θα λειτουργούν εκ περιτροπής και όχι όλα μαζί.

«Δεν θα είναι κανονική λειτουργία, δεν επιστρέφουμε σε κανονικότητα σε σχέση με αυτά που γνωρίζαμε μέχρι τις 10 Μαρτίου. Απλά επιστρέφουμε σε μια νέα πραγματικότητα. Είναι κάτι που το ζούμε για πρώτη φορά και θα αξιολογούμε κάθε ημέρα…» είπε ο κ.Ζερβάκης.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook