Συναντήσεις με την πολιτική ηγεσία και με επαφές με τον επιχειρηματικό κόσμο θα έχει ο πρόεδρος της Λαϊκής Πολιτικής Συμβουλευτικής Διάσκεψης της Κίνας, δηλαδή της Γερουσίας, Ζια Κινγκλίν, ο οποίος επισκέπτεται από την Κυριακή την Ελλάδα κατόπιν προσκλήσεως του προέδρου της Βουλής Φίλιππου Πετσάλνικου.

«Η κινέζικη πλευρά αποδίδει μεγάλη σημασία στην ανάπτυξη της συνολικής στρατηγικής εταιρικής σχέσης με την Ελλάδα και είναι πρόθυμη μαζί με την ελληνική πλευρά να προωθήσει τις συνεργασίες μας σε ένα νέο επίπεδο», δήλωσε κατά την άφιξή του στην Αθήνα.

Εξέφρασε ακόμα την ελπίδα ότι «μέσω αυτής της επίσκεψης θα ενισχυθεί η παραδοσιακή φιλία των δύο κρατών και θα εμβαθυνθούν οι αμοιβαία επωφελείς συνεργασίες, με σκοπό η συνολική στρατηγική εταιρική σχέση μας να κατορθώσει νέα πρόοδο».

Η επίσκεψη του Κινέζου αξιωματούχου άρχισε με ξενάγηση στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο και το Καλλιμάρμαρο Στάδιο.

Το πρωί της Δευτέρας, ο Κινέζος αξιωματούχος θα ξεναγηθεί στην Ακρόπολη και το Μουσείο της Ακρόπολης, ενώ στις 14:00 πρόκειται να επισκεφθεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια.

Στις 16:00 θα έχει συνάντηση με τον υπουργό Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, στις εγκαταστάσεις της COSCO στον Πειραιά.

Ο Ζια Κινγλίν, που συνοδεύεται από πολυπληθή αντιπροσωπεία επιχειρηματιών, τραπεζικών και κυβερνητικών, θα απευθύνει χαιρετισμό σε εκδήλωση που διοργανώνει το Ελληνοκινεζικό Εμπορικό Επιμελητήριο. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο κ.Χρυσοχοΐδης θα υπογράψει με τον υφυπουργό Εμπορίου της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, Ζονγκ Σαν, Μνημόνιο Οικονομικής Συνεργασίας Ελλάδας-Κίνας, ενώ παράλληλα θα υπογραφούν επιχειρηματικές συμφωνίες μεταξύ κινεζικών και ελληνικών επιχειρήσεων.

Την Τρίτη ο πρόεδρος Λαϊκής Πολιτικής Συμβουλευτικής Διάσκεψης της Κίνας θα έχει συνάντηση με τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου στο Μέγαρο Μαξίμου, ενώ συνάντηση θα έχει και με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντώνη
Σαμαρά.

Τέλος την Τρίτη και την Τετάρτη ο κ. Κινγκλίν θα επισκεφθεί την Κρήτη, όπου θα διοργανωθεί τελετή απονομής διπλωμάτων και βραβείων από τον Κινεζικό Λαϊκό Σύνδεσμο Φιλίας με Ξένες Χώρες προς 18 διακεκριμένους Έλληνες που συνέβαλαν σημαντικά στην επιτυχία του μεγάλου επαναπατρισμού 13.853 Κινέζων από τη Λιβύη μέσω της Κρήτης, από το τέλος του περασμένου Φεβρουαρίου έως τις αρχές του Μαρτίου.

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook