Οι τάσεις στο καλοκαιρινό μακιγιάζ είναι πολλές, αλλά αυτή που έχει γίνει talk-of-the-town και έχει αγαπηθεί από τα διάσημα brands όσο καμία άλλη είναι το glass skin.

Πρόκειται για ένα trend που ξεκίνησε από την Κορέα και αναφέρεται στο απαλό, ενυδατωμένο, φωτεινό και χωρίς πόρους δέρμα. Οι Κορεάτισσες -οι οποίες θέλουν να δείχνουν πάντα νέες- λάτρεψαν αυτόν τον συνδυασμό, που πήρε το όνομα «glass skin» επειδή χαρίζει στο δέρμα το εφέ του γυαλιού.

Πριν ξεκινήσεις το μακιγιάζ σου βασική προυπόθεση είναι να περιποιηθείς σωστά την επιδερμίδα σου και να βάλεις τις κατάλληλες βάσεις. Θα χρειαστεί να κάνεις ελαφριά απολέπιση, ιδανικά με ένα προιόν με οξέα ΑΗΑ ή/και ΒΗΑ το οποίο θα βάλεις πάνω σε ένα βαμβάκι και θα περάσεις από το πρόσωπο χωρίς να το τρίβεις.

Έτσι θα απομακρύνεις από το πρόσωπο νεκρά κύτταρα και περιττά έλαια και θα είσαι πανέτοιμη για τα επόμενα βήματα

Έξτρα ενυδάτωση

Σειρά έχει ένα ενυδατικό mist, βασικό βήμα αν θέλεις το δέρμα σου να λάμπει αφού θα σου χαρίσει έξτρα ενυδάτωση. Πρόσεξε απλά να αποφύγεις τη ζώνη Τ ειδικά αν έχει λιπαρή επιδερμίδα αφού αυτό το σημείο μπορεί να σαμποτάρει το τελικό σου beauty look. Θέλεις η λάμψη να επικεντρώνεται στα μάγουλα και τα ζυγωματικά ενώ το υπόλοιπο πρόσωπο παραμένει σχετικά ματ.

Ζουμερά χείλη

Χάρισε λάμψη στα χείλη ενυδατώνοντας τα με ένα πλούσιο lip balm. Έτσι μέχρι να τελειώσεις το beauty look σου το προϊόν θα έχει απορροφηθεί και τα χείλη σου θα είναι μαλακά, ζουμερά και λαμπερά.

Ακόμα περισσότερο glow

Σειρά  έχει μια πλούσια ενυδατική κρέμα ημέρας που θα εφαρμόσεις στα ζυγωματικά και τα σημεία που αντανακλά φυσικά το φως. Φρόντισε να παραμείνει ελαφρώς κολλώδης η κρέμα σου ώστε να σε βοηθήσει να αποκτήσεις τη λάμψη για την οποία είναι γνωστό το glass skin.

BB cream ή foundation (ή τίποτα απολύτως)

Επίλεξε μια πολύ ελαφριά BB cream ή ένα σούπερ ενυδατικό foundation με λίγη κάλυψη, χρησιμοποίησε μικρή ποσότητα και πέρασέ το στο πρόσωπο με το πινέλο ή το σφουγγαράκι σου. Κάνε ελαφριές κινήσεις για να αποφύγεις τις κοκκινίλες και θυμίσου ότι στόχος είναι η επιδερμίδα να δείχνει φυσική και όχι σαν λευκός καμβάς.

Οι τελικές πινελιές

Τώρα που η επιδερμίδα σου δείχνει ζουμερή, λαμπερή και φρέσκια κάνε έναν τελευταίο έλεγχο. Στάσου μπροστά σε ένα παράθυρο με φυσικό φως και δες αν υπάρχουν σημεία που γυαλίζουν αφύσικα πολύ, η ζώνη Τ για παράδειγμα. Έπειτα και με ένα μεγάλο πινέλο πάρε μικρή ποσότητα διάφανης translucent πούδρας και με χάρισε ματ όψη στα σημεία αυτά.

govastileto.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook