"Η επιβολή μεγάλου κουρέματος σημαίνει χρεοκοπία", δήλωσε στην Τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάννος Παπαντωνίου.

Έθεσε μάλιστα θέμα επιβίωσης της ευρωζώνης και του ευρώ και τόνισε ότι τώρα είναι η στιγμή της αλήθειας για Μέρκελ και Σαρκοζί. "Δεν μπορούμε να προχωρήσουμε με ημίμετρα, απαιτείται λύση", σημειώνει.

Ο πρώην υπουργός ανέφερε ακόμα ότι η Ελλάδα πληρώνει τη λάθος πολιτική της υπερφορολόγησης και επιμένει ότι δε θα πρέπει να επιβληθεί κανένας άλλος φόρος.

Καταλήγοντας ο κ. Παπαντωνίου υποστήριξε ότι ένα μεγάλο κούρεμα σημαίνει ότι μπορεί να γίνουμε Αργεντινή και να ανοίξει ο δρόμος για έξοδο από το ευρώ και επεσήμανε ότι είναι απαραίτητη μία κυβέρνηση ευρύτερης αποδοχής.

Από την πλευρά του ο καθηγητής Οικονομικών στο Γέιλ, Κώστας Μεγήρ, χαρακτήρισε απαραίτητες τις διαρθρωτικές αλλαγές, οι οποίες – όπως είπε – μαζί με κούρεμα 60% και τη στήριξη του τραπεζικού συστήματος και των ασφαλιστικών ταμείων από την Ευρώπη, θα αποτελέσουν τη λύση – διέξοδο από την κρίση.

Ταυτόχρονα χαρακτήρισε "χρεοκοπημένη" και "ανήθικη" κάθε προσπάθεια επαναδιαπραγμάτευσης του Μνημονίου, προσθέτοντας: "Και η λιτότητα έχει όρια, αλλιώς δημιουργείται φαύλος κύκλος".

news247.gr