Τι αναφέρεται στην ανακοίνωση του συλλόγου γονεών και κηδεμόνων του μουσικού σχολείου Χανίων

“Η κ. Κεραμέως θέλει απλά να υποβαθμίσει το δημόσιο σχολείο, να εξευτελίσει δημόσια τους εκπαιδευτικούς εκθέτοντας το έργο τους στην κριτική του όχλου και τα παιδιά μας σε πολλαπλούς κινδύνους”, αναφέρουν οι γονείς μεταξύ άλλων, αναφορικά με τις κάμερες στις τάξεις.

“Για άλλη μια φορά εν μέσω πανδημίας, η Υπουργός Παιδείας κ. Κεραμέως προσπαθεί να μας αιφνιδιάσει, μαθητές, γονείς κι εκπαιδευτικούς, καταθέτοντας μια τροπολογία για τη ζωντανή αναμετάδοση μαθημάτων κατά τη διάρκεια της δια ζώσης διδασκαλίας, προφασιζόμενη ότι έτσι θα μπορούν να παρακολουθησουν οι μαθητές που δεν μπορούν να είναι στην τάξη.

Γνωρίζουμε πως απλά η κ. Κεραμέως θέλει να απαλλαχθεί από την ευθύνη του να αναλάβει μία δομική μεταρρύθμιση του εκπαιδευτικού συστήματος ώστε να μπορεί να εξασφαλίζει μόνιμα συνθήκες αντιμετώπισης της τωρινής ή μιας πιθανής επόμενης πανδημίας. Αν ήθελε να λύσει προβλήματα αντί να δημιουργήσει νέα, η κ. Κεραμέως θα έπρεπε, για παράδειγμα, να αποσύρει το νομοσχέδιο που κατέθεσε και προβλέπει την αύξηση των μαθητών ανα τάξη, να ελαττώσει αυτό τον αριθμό στο μισό και να χτίσει νέα σχολεία για να στεγάσει τα νέα τμήματα που θα δημιουργηθούν.

Η κ. Κεραμέως θέλει απλά να υποβαθμίσει το δημόσιο σχολείο, να εξευτελίσει δημόσια τους εκπαιδευτικούς εκθέτοντας το έργο τους στην κριτική του όχλου και τα παιδιά μας σε πολλαπλούς κινδύνους.

Της λέμε ότι αυτό, απλά δεν πρόκειται να συμβεί.

Ως Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων του Μουσικού Σχολείου Χανίων συντασσόμαστε με την Ανώτατη Συνοποσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας και την Πανελλήνια Ενωση Γονέων Μουσικών & Καλλιτεχνικών Σχολείων καθώς και τους εκπαιδευτικούς φορείς ενάντια στην τροπολογία αυτή. Καλούμε τους καθηγητές του σχολείου μας να μην εγκαταστήσουν κάμερες στις τάξεις.

Εξάλλου, εαν η κ. Κεραμέως θεωρεί τόσο χρήσιμο το μέτρο ώστε να επιμείνει σ’ αυτό καταστρατηγώντας κάθε έννοια προστασίας προσωπικών δεδομένων των παιδιών μας και των εκπαιδευτικών τους, της προτείνουμε να δώσει πρώτη εκείνη το καλό παράδειγμα, και για χάρη της διαφάνειας και της δημοκρατίας να τοποθετήσει κάμερες στο γραφείο της, για να αναμεταδίδει ζωντανά τις συσκέψεις και τις συναντήσεις με τους συνεργάτες της, τους ιδιοκτήτες κολλεγίων, ιδιωτικών σχολείων και πανεπιστημίων με τους οποίους σχεδιάζει το μέλλον της δημόσιας εκπαίδευσης.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του Μουσικού Σχολείου Χανίων”. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook