Άναψαν τα αίματα με την διαμαρτυρία των δικηγόρων που καταγγέλλουν την εισαγγελέα

Η διαμαρτυρία των δικηγόρων που κατήγγειλαν την εισαγγελέα, στη δίκη για τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη, για προσβλητική συμπεριφορά προκάλεσε ένταση στη δικαστική αίθουσα με την εισαγγελική λειτουργό να δηλώνει την πρόθεση της να προχωρήσει σε αποχή.

Τα αίματα άναψαν όταν ο σύμβουλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Γιώργος Κλεφτοδήμος επικαλούμενος την δήλωση – καταγγελία των δικηγόρων ζήτησε το λόγο για να διαμαρτυρηθεί εκ μέρους όλων, όπως είπε, σχετικά με τις αναφορές της εισαγγελέως της έδρας που αφορούν στο ρόλο των δικηγόρων. Ο σύμβουλος του ΔΣΑ ζήτησε το λόγο την ώρα που ολοκλήρωναν τις αγορεύσεις τους οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής. Κρατώντας την ανακοίνωση- διαμαρτυρίας της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος ο κ. Κλεφτοδήμος εξέφρασε τον έντονο προβληματισμό των δικηγόρων δηλώνοντας πως οι αναφορές της εισαγγελέως για το ρόλο των συνηγόρων  «ευθέως και συλλήβδην προσβάλλουν όλους τους δικηγόρους».

Πρόεδρος: Δεν έχετε το λόγο, υπάρχουν άλλα τμήματα για να εκφράσετε τα παράπονά σας δεν είναι εδώ ο τόπος.

Κεφτοδήμος: εκφράζω τις διαμαρτυρίες μου για τις αποστροφές της κυρίας εισαγγελέως.

Εισαγγελέας: Ζητώ το λόγο, θα προχωρήσω σε δήλωση αποχής.

Ακολούθησε ένταση στην δικαστική αίθουσα όταν μέλη του ακροατηρίου διαμαρτυρήθηκαν, μεταξύ αυτών και ο πατέρας της Ελένης Τοπαλούδη.

Η πρόεδρος του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου ζήτησε να αποχωρήσουν από την δικαστική αίθουσα όσοι διαμαρτυρήθηκαν και διέκοψε την δίκη.

Πριν από λίγο, η δίκη ξεκίνησε και πάλι με την πρόεδρο να ζητεί από τους δικηγόρους να περιοριστούν στα θέματα της δίκης. Παίρνοντας τον λόγο η εισαγγελέας ανέφερε ότι σε επικοινωνία που είχε με τον προϊστάμενό της τον ενημέρωσε για  την πρόθεσή της να δηλώσει αποχή και πήρε, όπως είπε, την εντολή να παραμείνει στην έδρα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook