Κορωνοϊός: Η απόφαση ιδιοκτήτριας καφετέριας στο Σβερίν της βόρειας Γερμανίας για την τήρηση αποστάσεων, αντιμετωπίστηκε αρχικά σαν «Fake news» 

Είναι αστείο αλλά και παράξενο. Όμως, εν μέσω κορωνοϊού, οι ιδιοκτήτες καταστημάτων επιστρατεύουν ότι πιο ευφάνταστο για να διασφαλίσουν τις απαραίτητες αποστάσεις που πρέπει να κρατούν οι πελάτες τους για την προστασία της υγείας τους.

Ιδιοκτήτες καφετέριας στη Γερμανία είχαν την εξής ιδέα: για να διασφαλίσουν ότι οι πελάτες τους θα τηρούν μεταξύ τους αποστάσεις καθώς η χώρα χαλαρώνει τα περιοριστικά μέτρα για την αναχαίτιση της εξάπλωσης του κορωνοϊού, τους μοιράζει ψάθινα καπέλα που έχουν πάνω τους «μακαρόνια κολύμβησης». Τα δύο μακαρόνια κολύμβησης είναι σε σχήμα Χ κι έχουν διαφορετικό χρώμα το ένα από το άλλο.

Αν και στην αρχή , όπως υποστηρίζουν γερμανικά ΜΜΕ, οι χρήστες των social media πίστευαν ότι πρόκειται για «fake news», μετά αποδέχθηκαν πως πρόκειται για έναν δημιουργικό τρόπο, με τον οποίο η ιδιοκτήτρια του καταστήματος αποφάσισε να λειτουργήσει το κατάστημά της.

Με βάση το «πρωτόκολλο» στο καφε-ζαχαροπλαστείο Rothe στο Σβερίν της βόρειας Γερμανίας, το προσωπικό μοιράζει στους πελάτες ψάθινα καπέλα. Πάνω τους είναι τοποθετημένα σταυρωτά δύο πολύχρωμα «μακαρόνια» κολύμβησης από αφρολέξ για να μην ξεχνιούνται και πλησιάζουν επικίνδυνα ο ένας τον άλλο προκειμένου να μειώσουν τον κίνδυνο μόλυνσής τους από τον κορωνοϊό, που έχει προκαλέσει το θάνατο πάνω από 7.800 ανθρώπων στη χώρα.

Η ιδιοκτήτρια της γερμανικής καφετέριας υποστήριξε ότι είναι «ευχάριστο να κάνεις τους άλλους να γελούν».

Πιθανότατα εμπνεύστηκε από τους μαθητές δημοτικού της πόλης Χανγκζού στην ανατολική Κίνα που φορούν τα ειδικά καπέλα για να κρατούν μεταξύ τους κοινωνική απόσταση.

Οι καφετέριες και τα εστιατόρια άρχισαν να επαναλειτουργούν από τις 11 Μαϊου στην πατρίδα της Ανγκελα Μέρκελ, καθώς αίρονται σταδιακά τα περιοριστικά μέτρα για τον κορωνοϊό.

Οι κυβερνήσεις των ομόσπονδων κρατιδίων ακολουθούν τις δικές τους οδηγίες ενώ ορισμένες σκέφτονται να επαναφέρουν κάποια μέτρα σε ισχύ υπό το φόβο ενός δεύτερου κύματος εξάπλωσης του ιού.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook