Ο ένοικος του Λευκού Οίκου τόνισε ότι το εμβόλιο θα είναι έτοιμο μέχρι το τέλος του 2020 – Τι λέει στο δίκτυο «Fox News»

Tον αμερικανικό στρατό θα επιστρατεύσει για την διανομή του εμβολίου για τον κορωνοϊό όταν αυτό θα είναι έτοιμο, δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, σε συνέντευξή του στο αμερικανικό δίκτυο «Fox News».

Ο ένοικος του Λευκού Οίκου τόνισε ότι το εμβόλιο θα είναι έτοιμο μέχρι το τέλος του 2020 κι ότι η κυβέρνησή του «έχει προετοιμάσει» τον στρατό των ΗΠΑ για τον σκοπό αυτό.

Υποστήριξε επίσης ότι, το εμβόλιο θα διανεμηθεί πρώτα στα γηροκομεία και τους ηλικιωμένους που είναι πιο ευάλωτοι στις επιπλοκές του ιού.

«Κινητοποιούμε τον στρατό μας και άλλες δυνάμεις, αλλά κινητοποιούμε τον στρατό μας με βάση το ότι έχουμε ένα εμβόλιο. Ξέρετε, είναι μια τεράστια δουλειά να διανείμουμε αυτό το εμβόλιο. Ο στρατός μας κινητοποιείται κι έτσι στο τέλος του τη χρονιάς θα είμαστε σε θέση να το δώσουμε σε πολλούς ανθρώπους πολύ, πολύ γρήγορα», δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος.

«Ίσως από τον κορωνοϊό να χάσουμε πάνω από 100 χιλιάδες ανθρώπους σε αυτήν τη χώρα», δήλωσε ο Τραμπ επαναλαμβάνοντας όμως ότι ο κορωνοϊός «θα φύγει».

Στο μεταξύ, δημοσκόπηση του δικτύου «CBS News» που δόθηκε χθες στην δημοσιότητα δείχνει ότι μόνο το 43% των Αμερικανών πιστεύουν ότι ο πρόεδρος κάνει καλή δουλειά σε ότι αφορά την διαχείριση της κρίσης (από 48% που ήταν τον Απρίλιο και 53% τον Μάρτιο).

Επιπλέον, οι περισσότεροι Αμερικανοί δεν εμπιστεύονται τον πρόεδρό τους για τις πληροφορίες που δίνει σχετικά με τον ιό, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση.

Μόνο το 38% των Αμερικανών δήλωσαν ότι πιστεύουν τα όσα τους λέει. Το 61% εμπιστεύεται τον κυβερνήτη της πολιτείας τους και το 62% τον κορυφαίο επιδημιολόγο που συμβουλεύει τον Λευκό Οίκο Άντονι Φάουτσι.

Κι ενώ ο Τραμπ θεωρεί βέβαιο ότι θα υπάρξει ένα εμβόλιο στο τέλος του 2020, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων υποστηρίζει ότι, σ’ έναν χρόνο από σήμερα θα μπορούσε να εγκριθεί ένα εμβόλιο για τον κορωνοϊό, βάσει του «αισιόδοξου σεναρίου». Ο επικεφαλής του οργανισμού, Μάρκο Καβαλέρι υπογραμμίζει ότι, συνήθως χρειάζονται χρόνια για την ανάπτυξη ενός εμβολίου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook