Mαζί με άλλα πέντε (5) , συμμαχικά πλοία ( Γαλλία (2) με την Φρεγάτα “Jean Bart” με εξοσέτ , Πορτογαλικό, Ισπανικό και Ιταλικό) περιπολούν νοτίως της Ιεράπετρας , συμμετέχοντας στην Επιχείρηση , της Ευρωπαϊκής Ένωσης, “Ειρήνη”.

Τα πλοία συνοδεύονται, από αεροσκάφη θαλάσσιας περιπολίας του Λουξεμβούργου, Γερμανίας, Πολωνίας και με άλλα τρία σε επιφυλακή, σύμφωνα με μια ανακοίνωση του αρχηγείου της Επιχείρησης στη Ρώμη, με διοικητή τον Ιταλό Φάμπιο Αγκοστίνι.

Ομάδα πληρώματος θα συμμετέχει από την Μάλτα, ενώ η Γερμανία διαθέτει και 300 άνδρες των ειδικών αποστολών στα πλοία. Άγνωστος παραμένει ο αριθμός των υποβρυχίων που περιπολούν στο Νότιο Κρητικό Πέλαγος, από Ελλάδα και συμμαχικές χώρες.

Πριν από λίγες μέρες Αιγυπτιακό θεάθηκε κοντά στην Τύνιδα. Η αποστολή συμβάλλει στην εφαρμογή του ψηφίσματος των Ηνωμένων Εθνών του 2016 σχετικά με το εμπάργκο όπλων στη Λιβύη (UNSCR 2292).

France s’engage dans l’opération de l’UE ‘Irini’ (paix en grec) avec une frégate, dont la mission est de faire respecter l’embargo sur les armes à destination de la Libye. Bon vent, bonne mer aux marins et . Je salue une Europe qui défend ses intérêts stratégiques.

Από Τ.Ε.Α Μηνά Ρασούλη

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook