Πέντε μήνες η διάρκεια της φετινής κολυμβητικής περιόδου

Την Παρασκευή υπεγράφη η πολυαναμενόμενη ετήσια Κοινή Υπουργική Απόφαση για την παραχώρηση της απλής χρήσης αιγιαλού και παραλίας.

Την Κοινή Υπουργική Απόφαση υπέγραψαν ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Τάκης Θεοδωρικάκος, ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κωστής Χατζηδάκης και ο Υφυπουργός Οικονομικών κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος.

Στην ΚΥΑ προβλέπεται η προσκόμιση μόνο των απαραίτητων δικαιολογητικών, προκειμένου να υπογραφούν και να προχωρήσουν γρήγορα οι συμβάσεις παραχώρησης για την εκμετάλλευση παραλιών.

Η κίνηση αυτή κρίθηκε επιβεβλημένη, λόγω των συνθηκών έκτακτης ανάγκης που έχουν δημιουργηθεί εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Επίσης την Παρασκευή ο Υπ. Περιβάλλοντος υπέγραψε την απόφαση για την διάρκεια της κολυμβητικής περιόδου η οποία θα διαρκέσει μέχρι τις 31 Οκτωβρίου.

Όπως αναφέρεται στην απόφαση η κολυμβητική περίοδος για το έτος 2020, θα διαρκέσει πέντε (5) μήνες, αρχής γενομένης από την 1η  Ιουνίου 2020 τηρουμένων των όρων και των απαιτήσεων που ισχύουν ή θα ισχύσουν εν όψει της πανδημίας του κορωνοϊού.

Αν και προς το παρόν δεν έχουν γίνει γνωστές οι λεπτομέρειες της ΚΥΑ για την παραχώρηση της χρήσης των παραλιών, με τις αποφάσεις αυτές, «ανάβει το πράσινο φως» έτσι ώστε οι Δήμοι να προχωρήσουν στις διαδικασίες ενοικίασης των χώρων για ομπρελοξαπλώστρες και αναθέσεις σε ναυαγοσώστες.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook