Για ένα γλυκό και νόστιμο ξεκίνημα ημέρας
Υλικά
1 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φλ. τσαγιού βρώμη
2 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
1/2 κ. γλ. μαγειρική σόδα
1/2 κ. γλ. κανέλα τριμμένη
1/2 κ. γλ. αλάτι
1 αβγό
1/2 φλ. τσαγιού γάλα
1/4 φλ. τσαγιού σπορέλαιο/ ηλιέλαιο
1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
200 γρ. φράουλες ψιλοκομμένες
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε τον φούρνο στους 220 βαθμούς.
- Σε ένα μεγάλο μπολ τοποθετήστε το αλεύρι, τη βρώμη, το μπέικιν πάουντερ, τη μαγειρική σόδα, την κανέλα και το αλάτι.
- Σε ξεχωριστό μπολ χτυπήστε το αβγό με το γάλα, το ελαιόλαδο και την ζάχαρη. Προσθέτε τις φράουλες, ανακατέψτε καλά και ρίξτε το μείγμα στο μπολ με το αλεύρι.
- Ανακατέψτε το μείγμα μέχρι να ομογενοποιηθεί.
- Τοποθετήστε στις ειδικές φόρμες για μάφινς το μείγμα και ψήστε για 20 λεπτά περίπου στον προθερμασμένο φούρνο.