Επιτροπή αγώνα έχουν συστήσει τα Τοπικά Συμβούλια και πολιτιστικοί και άλλοι φορείς του Ακρωτηρίου μαζί με φιλοζωικούς συλλόγους

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, στη σύσκεψη της Επιτροπής Αγώνα, των Τοπικών Συμβουλίων και Φορέων Ακρωτηρίου, τωνΠολιτιστικών Συλλόγων Ακρωτηρίου, των Φιλοζωικών Οργανώσεων του Δήμου Χανίων, των εκπροσώπων του Δήμου της περιοχής Ακρωτηρίου, που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 12 Μαΐου 2020 το απόγευμα, στο Παλαιό Δημαρχείο Ακρωτηρίου στο Πιθάρι, με θέμα την μη εγκατάσταση του καταφυγίου αδέσποτων ζώων στο Καμπάνι, επιβεβαιώθηκαν για μια ακόμη φορά τα παρακάτω:

1)Ο Δήμος Χανίων πιέζεται με την απειλή προστίμου, να βρει λύση για το καταφύγιο αδέσποτων ζώων που λειτουργεί στα Νεροκούρου και γνωρίζει ότι η μεταφορά του ως έχει, θα τύχει έντονων αντιδράσεων. Για να μην διασυρθεί ο Δήμος Χανίων ανακάλυψε το πρόγραμμα ‘Φιλόδημος΄ και την εύκολη λύση της μετάθεσης του προβλήματος, με τη δημιουργία καταφυγίου αδέσποτων ζώων στο Καμπάνι Ακρωτηρίου.

Η καθόλα ύποπτη και με πολλές λαθροχειρίες συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων της 19/2/2020, που τράβηξε ως τις 5 το πρωί, όταν πλέον οι  περισσότεροι παρόντες Σύμβουλοι ήταν προσκείμενοι στο Δήμαρχο Χανίων και λόγω του περασμένου της ώρας απουσίαζε μεγάλο αριθμός Συμβούλων, είχε ως αποτέλεσμα να παρθεί απόφαση με 17 ψήφους υπέρ της αίτησης στον ‘Φιλόδημο’. 

Έτσι και μέχρι να αποδειχθεί στην πράξη το ανεδαφικό της απόφασης, ο Δήμος Χανίων παίρνει παράταση για το καταφύγιο στα Νεροκούρου και προς το παρόν η απειλή για το πρόστιμο αναστέλλεται.

2) Από την πρόσφατη όμως απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, σχετικά με την ένσταση των 27 Συμβούλων του Δημοτικού Συμβουλίου, κρατάμε ότι από τους 49 Δημοτικούς Συμβούλους του Δήμου , οι 27 είναι εναντίον της απόφασης δημιουργίας του καταφυγίου αδέσποτων ζώων. 

3) Κύριε Δήμαρχε η πρόταση σας είναι να οργανώσετε έναν χώρο φιλοξενίας 48 αδέσποτων ζώων, είναι ανεδαφική και κρύβετε από τον κόσμο την αλήθεια. Γιατί η μεταφορά και μόνο των 200 σκύλων από τα Νεροκούρου και του άγνωστου αριθμού των αδέσποτων ζώων, μέχρι σήμερα περιφέρονται στο Δήμο Χανίων πάνω από 2000 αδέσποτα, θα οδηγήσει σε αδιέξοδο και ανεξέλεγκτες καταστάσεις. Τα μη στειρωμένα ζώα συνεχώς αυξάνονται και η λύση θα βρεθεί αν καθίσετε στο τραπέζι και κουβεντιάσετε το θέμα με τις αρμόδιες  Φιλοζωικές Οργανώσεις, την Κτηνιατρική Υπηρεσία, προκειμένου να βρεθεί μια οριστική και ρεαλιστική λύση.

4)Κύριε Δήμαρχε η εν θερμώ και με πίεση απειλής προστίμου λύσης του προβλήματος οδηγεί σε λαθεμένες αποφάσεις, που θα πιστωθούν, για μια ακόμη φορά, στις πλάτες των κατοίκων του Καμπανίου και της πολύπαθης ευρύτερης περιοχής Ακρωτηρίου. Τα συγκεκριμένα στρέμματα γης, είχαν προγραμματιστεί να γίνουν οργανωμένοι χώροι αθλητικών εγκαταστάσεων, σε συνέχεια του κλειστού Γυμναστηρίου και του πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής Καμπανίου και χώροι αναψυχής, επ’ ωφελεία των κατοίκων Ακρωτηρίου και όχι μόνο. Αν όμως εγκατασταθεί το καταφύγιο , θα ακυρωθούν οι χρήσεις και οι δραστηριότητες στις υπάρχουσες  εγκαταστάσεις, θα προκύψει σοβαρότατο πρόβλημα με τα τριγύρω σπίτια και τους κατοίκους τους, θα  καταστραφούν τα 110 στρέμματα, που προορίζονται για τη δημιουργία του καταφυγίου, αλλά και το Καμπάνι που αποτελεί ένα από τα ομορφότερα κομμάτια του Ακρωτηρίου και του Νομού Χανίων. 

Ο αγώνας μας θα είναι συνεχής και ακατάπαυστος , γιατί θεωρούμε εντελώς απαράδεκτη την πρόταση του Δήμου Χανίων για την εγκατάσταση του καταφυγίου αδέσποτων ζώων στο Καμπάνι και είμαστε ανοικτοί σε κάθε πρόταση, που θα δώσει μια βιώσιμη λύση του προβλήματος.

Η λύση στο υπαρκτό και συνεχώς αυξανόμενο πρόβλημα των αδέσποτων  δεν είναι το κυνοκομείο σε καμία περιοχή του Δήμου, η πρακτική αυτή έχει  παταγωδώς αποτύχει παντού. Εξάλλου όπως είναι γνωστό στην περιοχή του Δήμου Χανίων λειτουργούν εδώ και χρόνια κυνοκομεία εθελοντών φιλόζωων  με εκατοντάδες ζώα μέσα αλλά το πρόβλημα συνεχώς διογκώνεται αντί να μετριάζεται .

Συζητείστε τις σύγχρονες προτάσεις και  λύσεις που προτείνουν οι μαζικοί φιλοζωικοί φορείς  της πόλης και όχι φορείς του ενός προσώπου ή ανύπαρκτοι στην πράξη  ή που ανήκουν σε άλλους Δήμους και νομούς.

Επιτέλους πάρτε την καταστροφική αυτή πρόταση πίσω .

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook