Στο πλαίσιο ελέγχων για παράνομη κατασκήνωση που θα συνεχιστούν σε όλες τις παραλίες

Αστυνομικοί των ΤΑΕ έκαναν έφοδο το πρωί του Σαββάτου στην ανατολική παραλία της Σούγιας που αποτελεί  μια από τις πιο γνωστές παραλίες της Κρήτης η οποία εδώ και πολλά χρόνια προτιμάται για ελεύθερη κατασκήνωση, από Έλληνες και ξένους όλων των ηλικιών.

Σύμφωνα με πληροφορίες εντοπίστηκαν καν περίπου 12 κατασκηνωτές, ενώ δεν έχει γίνει γνωστό αν τους επιβλήθηκαν πρόστιμα καθώς – είναι γνωστό – πως από την Νομοθεσία απαγορεύεται η ελεύθερη κατασκήνωση.

Να σημειωθεί πως τα προηγούμενα χρόνια είχαν υπάρξει διαμαρτυρίες των επιχειρηματιών τουρισμού της Σούγιας οι οποίοι ζητούσαν από τις αστυνομικές αρχές να επέμβουν.

Επιπλέον – σύμφωνα με πληροφορίες – το τελευταία χρονικό διάστημα υπήρξε ανησυχία, καθώς κατασκηνωτές άναβαν φωτιές για να μαγειρέψουν καθώς τα καταστήματα εστίασης της περιοχής – όπως και σε όλη την χώρα – παραμένουν κλειστά.

Να σημειωθεί πως το προηγούμενο Σαββατοκύριακο έγινε ανάλογη αστυνομική επιχείρηση και στο Λαφονήσι, ενώ με δεδομένη την κρίση στον τουρισμό οι έλεγχοι στις παραλίες για παράνομη κατασκήνωση φέτος αναμένονται πιο εντατικοί.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook