Διπλή κινητοποίηση από τον ΣΕΠΕ τη Δευτέρα και την Τρίτη

Στάση εργασίας από τις 9-11 το πρωί και παράσταση διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση Εκπαίδευσης στις 9 αποφάσισε ο Σύλλογος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων, διαμαρτυρόμενος για τη μετακίνηση εκπαιδευτικών στο ΚΕΣΥΠ και συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τρίτη στη δημοτική αγορά Χανίων στο πλαίσιο της πανελλαδικής κινητοποίησης της ΔΟΕ.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του:

Το διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων για την άνευ προηγουμένου προσωπική απόφαση του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Κρήτης για μετακίνηση εκπαιδευτικών από τα τμήματα ένταξης και τα ειδικά σχολεία στο Κέντρο Εκπαιδευτικής & Συμβουλευτικής Υποστήριξης Χανίων κηρύσσει Στάση Εργασίας τη Δευτέρα 18 Μάη 8πμ με 11πμ με παράσταση διαμαρτυρίας στη Δ/νση Εκπαίδευσης στις 9 πμ.

Η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας επιτέλους αναγνωρίζει την υποστελέχωση των Κ.Ε.Σ.Υ., την οποία εδώ και χρόνια καταγγέλλαμε. Ωστόσο, παρά την παραδοχή, επιχειρεί για άλλη μια φορά να αποφύγει τον διορισμό του απαραίτητου μόνιμου προσωπικού όλων των απαιτούμενων ειδικοτήτων για να λειτουργήσουν ομαλά τα Κ.Ε.Σ.Υ. σε όλη τη χώρα.

Με προσωπική απόφαση του Περιφερειακού Δ/ντή, χωρίς συνεδρίαση του ΑΠΥΣΠΕ και νομιμοφανείς προφάσεις, μετακινεί εκπαιδευτικό προσωπικό για να καλύψει τις ανάγκες των Κ.Ε.Σ.Υ. (με προτεραιότητα στην αξιολόγηση μαθητών/τριών Γ ́ Λυκείου για τη συμμετοχή τους στις πανελλαδικές εξετάσεις, την αλλαγή βαθμίδας, την επανάληψη φοίτησης και την υποστήριξη από εκπαιδευτικό παράλληλης στήριξης ή ειδικό βοηθητικό προσωπικό). Ανάγκες που διαχρονικά, όλες οι κυβερνήσεις μέχρι σήμερα, άφηναν ακάλυπτες, οδηγώντας τον πληθυσμό των μαθητών με ειδικές ανάγκες είτε στο σπίτι του είτε στην ιδιωτική πρωτοβουλία.

Θεωρούμε ότι η απόφαση αυτή έρχεται σε αντίθεση με τα αιτήματα της εκπαιδευτικής κοινότητας και συνιστά παραπέρα υποβάθμιση των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών.

Το Υπουργείο Παιδείας, με την αναγκαστική μετακίνηση των εκπαιδευτικών και του ειδικού εκπαιδευτικού προσωπικού του σχολείου τους, αφήνει παντελώς και πολυεπίπεδα ακάλυπτους χιλιάδες μαθητές και τις οικογένειές τους οι οποίοι, τις μέρες του εγκλεισμού είχαν μια σταθερή επικοινωνία και στήριξη, από το σύνολο των εργαζομένων στο χώρο της ειδικής εκπαίδευσης, υπονομεύοντας ταυτόχρονα και το δικό του αφήγημα της τεράστιας επιτυχίας της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.

Το Υπουργείο Παιδείας, σαρώνει κάθε δικαίωμα στη σταθερή εργασία και αφήνει παρακαταθήκη για το μέλλον την εργασιακή περιπλάνηση και την αβεβαιότητα για το προσωπικό της Ειδικής Αγωγής.  Ο χώρος της ειδικής εκπαίδευσης είναι το πείραμα για την εφαρμογή αντίστοιχων πρακτικών και στη γενική εκπαίδευση.

Το Υπουργείο αρνείται να πάρει όλα τα απαιτούμενα μέτρα για να υπάρχει το απαραίτητο μόνιμο προσωπικό σε όλες τις δομές της ειδικής εκπαίδευσης και υποστήριξης, ικανοποιώντας το αίτημα του εκπαιδευτικού κινήματος για μαζικούς μόνιμους διορισμούς. Αντίθετα,προσπαθεί να καλύψει τα κενά εις βάρος χιλιάδων μαθητών, των οικογενειών τους και των εκπαιδευτικών.

Καταγγέλλουμε την επιθετική κίνηση του Υπουργείου Παιδείας και της Κυβέρνησης, απέναντι στα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών που φοιτούν σε δομές ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης και σε Τμήματα Ένταξης.

Καταγγέλλουμε την μετακίνηση (πανελλαδικά) προσωπικού του χώρου της ειδικής αγωγής, αντί για τον αναγκαίο μόνιμο διορισμό όλων των απαραίτητων ειδικοτήτων.

Ζητάμε άμεσα να ανακληθεί η απόφαση του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Κρήτης και  σχετική απόφαση του υπουργείου Παιδείας (51382/ΓΔ4/5-5-2020) .

Για όλα τα παραπάνω το ΔΣ:

Καλεί τη ΔΟΕ να κηρύξει Στάση Εργασίας την ίδια μέρα 11πμ μέχρι το τέλος του εργασιακού ωραρίου των ΚΕΣΥ και ζητά την οικονομικοί στήριξη των συναδέλφων μας.

Και την Τρίτη 19 Μάη κηρύσσουμε Στάση Εργασίας 11πμ με 2πμ και συμμετέχουμε στην Κινητοποίηση της ΔΟΕ http://doe.gr/%cf%80%ce%b1%ce%bd%ce%b5%ce%ba%cf%80%ce%b1%ce%b9%ce%b4%ce%b5%cf%85%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%bf-%cf%83%cf%85%ce%bb%ce%bb%ce%b1%ce%bb%ce%b7%cf%84%ce%b7%cf%81%ce%b9%ce%bf-%ce%b4-%ce%bf-%ce%b5-2/ με συγκέντρωση στην Πλατεία της Δημοτικής Αγοράς στις 12.30 .

Αποφασίζουμε παράσταση διαμαρτυρίας την Τρίτη 19 Μάη στην Περιφερειακή Διεύθυνση Κρήτης στο Ηράκλειο.

Tags:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook