Αν υπάρχει ένα προϊόν που δεν μπορεί να λείπει από κανένα νεσεσέρ, είτε είστε φαν του minimal μακιγιάζ είτε λατρεύετε τα πιο πληθωρικά looks, αυτό είναι δίχως αμφιβολία το concealer.

Μαζί με την επιλογή του κατάλληλου για τις ανάγκες και την επιδερμίδα σας concealer., εξίσου σημαντικό είναι να γνωρίζετε και μικρά μυστικά που κάνουν την εφαρμογή του πιο εύκολη, βοηθούν το προϊόν που επιλέξατε να αποδώσει στο 100% και εξασφαλίζουν αποτέλεσμα τόσο άψογο, που μοιάζει επαγγελματικό!

Tip 1

Απλώστε την κρέμα ματιών σας με ταμποναριστές κινήσεις, αφήστε τη για λίγα λεπτά να απορροφηθεί καλά από την επιδερμίδα και συνεχίστε με την κάλυψη. Ένα τρικ που κάνουν οι ειδικοί είναι να απλώνουν πρώτα ελάχιστο color corrector στην εσωτερική γωνία των ματιών για να δημιουργήσουν μια ουδέτερη χρωματική βάση και να τη φωτίσουν, πριν συνεχίσουν με το concealer.

Tip 2

Δοκιμάστε να κάνετε ό,τι και οι ειδικοί: ξεκινήστε το μακιγιάζ απλώνοντας πρώτα το makeup σε όλο το πρόσωπο (σε αυτό το διάστημα θα έχει απορροφηθεί και η κρέμα ματιών σας) και συνεχίστε με το concealer. Έχοντας ήδη δημιουργήσει τη βάση, θα απλώσετε ακριβώς όσο concealer χρειάζεστε, στα σημεία που χρειάζεστε, θα κάνετε ακόμα πιο ομοιόμορφο blending και το αποτέλεσμα δεν μπορεί παρά να είναι άψογο.

Tip 3

Ο τρόπος που απλώνετε το κονσίλερ προδιαγράφει και τη διάρκειά του. Κατ’αρχήν, ξεκινήστε εφαρμόζοντας ταμποναριστά μια πολύ μικρή ποσότητα τόσο κάτω από τα μάτια όσο και στην εσωτερική γωνία τους, για να δώσετε φως.

Με ένα πινέλο για concealer ή ένα Beauty blender πιέστε το προϊόν απαλά, μέχρι να γίνει ένα με την επιδερμίδα. Αποφύγετε να το απλώσετε με το δάχτυλο, γιατί το πιο πιθανό είναι πως σε λίγη ώρα θα αρχίσει να «μαζεύεται» στις λεπτές γραμμές. Για να εξασφαλίσετε πως το concealer σας θα μείνει σταθερό για ώρες, περάστε στο τέλος μια διάφανη πούδρα σε σκόνη.

Tip 4

Προτιμήστε ένα concealer. στον ίδιο τόνο με το makeup σας ή έναν τόνο πιο ανοιχτό- όχι περισσότερο.

Tip 5

Επενδύστε σε ένα υγρό concealer., που είναι το πιο ευέλικτο, καθώς ταιριάζει σε όλους τους τύπους επιδερμίδας, εκτός από την πολύ ξηρή, και προσφέρει κάλυψη που «χτίζεται». 

Η υγρή υφή του δουλεύεται εύκολα, έχει πολύ μικρότερο κίνδυνο να «μαζευτεί» στις λεπτές γραμμές ή να κλείσει τους πόρους, όπως μπορεί να συμβεί με ένα κρεμώδες. 

govastileto.gr


Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook