Τι αναφέρουν για το πολυνομοσχέδιο που αφορά στην παιδεία 

“Το νομοσχέδιο του ΥΠΑΙΘ για την on line  παρακολούθηση της εκπαιδευτικής διαδικασίας”, αναφέρουν μεταξύ άλλων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

“Δυστυχώς εν μέσω πανδημίας το αντιεκπαιδευτικό  νομοθετικό έργο  του Υπουργείου παιδείας δεν  έχει σταματημό.

Αντί να προσανατολίζεται στην προσπάθεια να ανοίξουν τα σχολεία με τα απαραίτητα μέτρα προστασίας και υγιεινής και με προσλήψεις προσωπικού καθαριότητας,

.Αντί να διασφαλίζεται η  ισότιμη εκπαίδευση για όλους τους μαθητές φέρνει ένα πολυνομοσχέδιο που σε πολλά σημεία αλλά κύρια στην φιλοσοφία του υπάρχουν αντιδράσεις από το σύνολο των φορέων της εκπαίδευση (Γονείς , εκπαιδευτικούς ,μαθητές) .

Το «κερασάκι στην τούρτα» όμως είναι το άκρως αντιπαιδαγωγικό ζήτημα των on line μαθημάτων. Με το μέτρο αυτό παραβιάζονται τα προσωπικά δεδομένά μαθητών και εκπαιδευτικών χωρίς να έχει καμία σχέση με την εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Καμία δικλείδα ασφαλείας δεν υπάρχει,  ότι το  on line μάθημα δεν   θα καταγράφεται, αφού δεν μπορεί να ελεγχθεί από τον ίδιο τον εκπαιδευτικό .Θα δημιουργήσει λοιπόν  επιπλέον προβλήματα στη εκπαιδευτική συμπεριφορά και στην ψυχολογία των παιδιών μας. Τελικά  θα υποβαθμίσει παραπέρα την εκπαίδευση  που έχουν σήμερα  τα παιδιά μας   μετατρέποντας τα σχολικά μαθήματα σε «Βig Βrother».

Το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου γονέων έπειτα και από αρκετές οχλήσεις μέλλων μας  καταδικάζει το συγκεκριμένο νομοσχέδιο και ζητάμε  άμεσα την απόσυρση του”. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook