Για τη γέμιση

400 γρ. γάλα καρύδας
5 κρόκοι από μεσαία αυγά
50 γρ. κορνφλάουρ
2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
170 γρ. κουβερτούρα Πραλίνα ψιλοκομμένη

Εκτέλεση

Σε κατσαρόλα σε πολύ χαμηλή φωτιά ζεσταίνουμε το γάλα εκτός από 50 γρ.
Παράλληλα σε ένα μπολ χτυπάμε τους κρόκους, το κορνφλάουρ, το εκχύλισμα βανίλιας και τα 50 γρ. γάλα με το σύρμα.
Όταν ζεσταθεί το γάλα με τη βοήθεια μιας κουτάλας βάζουμε λίγο μέσα στο μπολ με τα αυγά και χτυπάμε καλά με το σύρμα.
Το ίδιο κάνουμε 2-3 φορές ακόμα και έπειτα επιστρέφουμε το μείγμα με τα αυγά στο κατσαρολάκι και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι το μείγμα να πήξει.
Περνάμε το μείγμα από σίτα για να είμαστε σίγουροι ότι είναι εντελώς λείο.
Προσθέτουμε και τη σοκολάτα και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα μέχρι να λιώσει.
Αδειάζουμε το μείγμα μέσα στην βάση για τάρτες και αφήνουμε όλη νύχτα στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει.
Κόβουμε την τάρτα σοκολάτας σε κομμάτια και σερβίρουμε αν θέλουμε με σαντιγί και φρούτα.

Πηγή: glikessintages.gr