Πραγματοποίησαν πορεία προς την αντιπεριφέρεια Χανίων  – Δεν έλειψαν οι εντάσεις

Ένας από τους τομείς που έχει πληγεί περισσότερο από τις επιπτώσεις της πανδημίας του κορωνοϊού, αυτός των ξενοδοχοϋπαλλήλων, κατέβηκε σήμερα στους δρόμους των Χανίων ζητώντας άμεση στήριξη από το κράτος με έμπρακτα μέτρα. 

Οι ξενοδοχοϋπάλληλοι ζητούν να μην αντιμετωπίζονται ως άνεργοι αλλά ως εργαζόμενοι επιχειρήσεων των οποίων η λειτουργία ανεστάλη με απόφαση του κράτους και αιτούνται την καταβολή αποζημίωσης ειδικού σκοπού στους εργαζόμενους για όσο διάστημα δεν απασχοληθούν από τους εργοδότες τους λόγω αναστολής της σύμβασης εργασίας τους, την κάλυψη από τον κρατικό προϋπολογισμό της ασφαλιστικής δαπάνης εργοδότη και εργαζομένου, έκπτωση ενοικίου πρώτης κατοικίας, πάγωμα δανειακών οφειλών και τραπεζικών απαιτήσεων, προστασία των θέσεων εργασίας για το έτος 2021 με βάση την ανασταλείσα, ή όπως άλλως λειτουργούσα σύμβαση κατά την τουριστική περίοδο του 2020 και εξειδίκευση μέτρων υγείας και ασφάλειας της εργασίας στα ξενοδοχεία.

Στη συγκέντρωση συμμετείχε εκφράζοντας τη συμπαράστασή του στην κινητοποίηση και το Σωματείο Επισιτισμού Ν. Χανίων καθώς και το Σωματείο Διανομέων.

Ωστόσο, δεν έλειψε η ένταση μεταξύ σωματείων όταν μετά τους χαιρετισμούς του προέδρου του ΕΚΧ και του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων στο Εργατικό Κέντρο θέλησαν να χαιρετίσουν την κινητοποίηση και οι εκπρόσωποι του επισιτιμού και των διανομέων. Ωστόσο ο προέδρος του ΕΚΧ κάλεσε τους συμμετέχοντες να προχωρήσουν σε πορεία προς την αντιπεριφέρεια κάτι που προκάλεσε τον εκνευρισμό των εκπροσώπων των υπολοίπων σωματείων που είχαν εκφράσει ότι επιθυμούσαν να χαιρετίσουν την εκδήλωση.

Τα πνεύματα στη συνέχεια ηρέμησαν με τους διαδηλωτές να πραγματοποιούν πορεία στην αντιπεριφέρεια Χανίων και να επιδώσουν ψήφισμα στον θεματικό αντιπεριφερειάρχη στον τομέα Επιχειρηματικότητας, Εμπορίου, Καινοτομίας και Κοινωνικής Οικονομίας, Αντώνη Παπαδεράκη (λόγω απουσίας του αντιπεριφερειάρχη Ν. Καλογερή).

Οι εκπρόσωποι των σωματείων αναφέρθηκαν στα αιτήματα που διεκδικούν ενώ παράλληλα από το Εργατικό Κέντρο και από το Σωματείο Επισιτισμού δόθηκαν εξηγήσεις για την ένταση που είχε προηγηθεί μεταξύ τους.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook