Στην Αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνης σήμερα οι εκπρόσωποι του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων & συναφών επαγγελμάτων του Ν. Ρεθύμνου.

Την Αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνης, κα Μαρία Λιονή, επισκέφτηκε σήμερα αντιπροσωπεία του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων και υπαλλήλων συναφών επαγγελμάτων Νομού Ρεθύμνου, στο πλαίσιο της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας, που πραγματοποίησαν, καθώς ο κλάδος πλήττεται βάναυσα από την πανδημία του Κορωνοϊού.

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων ζήτησαν τη λήψη άμεσων μέτρων στήριξης όλων των  απασχολούμενων στον Τουρισμό, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, υποστηρίζοντας ότι οι ξενοδοχοϋπάλληλοι των εποχικώς λειτουργούντων ξενοδοχείων, οι εργαζόμενοι στον επισιτισμό και όλοι οι εποχικά εργαζόμενοι δε μπορεί να αντιμετωπίζονται ως άνεργοι, αλλά ως εργαζόμενοι σε επιχειρήσεις, των οποίων ανεστάλη η λειτουργία με απόφαση δημόσιας αρχής ή επιχειρήσεων που επλήγησαν σοβαρά από την πανδημία του Κορωνοϊού.

Η κα Λιονή δήλωσε ότι η Περιφέρεια Κρήτης στηρίζει τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων του τουριστικού και επισιτιστικού κλάδου και τόνισε ότι ο πρώτος πυλώνας της ελληνικής αλλά και της τοπικής οικονομίας πρέπει σε αυτή τη δύσκολη στιγμή να ενισχυθεί άμεσα, καθώς εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι και επιχειρήσεις βρίσκονται αντιμέτωποι με την ανεργία και συνθήκες οικονομικής εξαθλίωσης.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook