Συνάντηση πραγματοποιήθηκε σήμερα 20/05/2020, στο Δημαρχείο Χανίων έπειτα από πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής με τους προέδρους των συμβουλίων των τοπικών κοινοτήτων του Δήμου Χανίων.

Την συζήτηση συντόνισε ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Χανίων, Φραγκιαδάκης Γιώργος, ενώ στην συνάντηση εκτός από τον Δήμαρχο Χανίων, κ. Παναγιώτη Σημανδηράκη παρευρέθηκε και το σύνολο των αντιδημάρχων Χανίων.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης, η οποία εξελίχθηκε σε θετικό κλίμα,  η Δημοτική αρχή προχώρησε σε ενημέρωση των προέδρων για τις επικείμενες διοικητικές αλλαγές στην λειτουργία του Δήμου Χανίων, την πορεία της καταγραφής της δημοτικής περιουσίας, την συγχώνευση των ληξιαρχείων, που εκ των πραγμάτων μειώνεται ο όγκος εργασίας τους (π.χ την ευθύνη της σύνταξης ληξιαρχικής πράξης γέννησης αναλαμβάνουν οι ιδιωτικές και δημόσιες μαιευτικές κλινικές) και ζήτησε από τους προέδρους να υποδείξουν δημοτικούς κοινόχρηστους χώρους για την τέλεση πολιτικών γάμων, που θα ενισχύσουν τις περιαστικές περιοχές. Δόθηκε επίσης το βήμα στους προέδρους να εκφράσουν τα αιτήματα ή τυχόν προβλήματα που αντιμετωπίζουν σε τοπικό επίπεδο.

“Ξεκινώντας από την επόμενη εβδομάδα, η Δημοτική Αρχή θα πραγματοποιεί εβδομαδιαίες συναντήσεις με κάθε τοπική κοινότητα, κάτι που θέλαμε να κάνουμε καιρό πριν αλλά δεν μπορέσαμε λόγω κορονοϊού.” υπογράμμισε ο Δήμαρχος Χανίων ο οποίος αφού ευχαρίστησε τους προέδρους των κοινοτήτων για την αγαστή τους συνεργασία, επανέλαβε για ακόμα μια φορά την δέσμευση της δημοτικής αρχής να είναι δίπλα στις τοπικές κοινότητες.

Παρευρέθηκαν επίσης οι πρόεδροι των τοπικών συμβουλίων των παρακάτω κοινοτήτων: ο κ. Αλευράκης της κοινότητας Χανίων, ο κ. Πετραντωνάκης της κοινότητας Αγιάς, ο κ. Σοϊλεντάκης της κοινότητας Αγίας Μαρίνας, ο κ. Μαρινάκης της κοινότητας Απτέρων, η κα. Στρατουδάκη της κοινότητας Αρωνίου, ο κ. Παπαθεοφάνου της κοινότητας Βαμβακόπουλου, η κα. Μπατσάρη της κοινότητας Βαρυπέτρου, ο κ. Κατσιφαράκης της κοινότητας Γαλατά, ο κ. Τσισμενάκης της κοινότητας Δαράτσου, ο κ. Τσιτωνάκης της κοινότητας Κουνουπιδιανών, ο κ. Σχοινάς της κοινότητας Μουρνιών, ο κ. Καλομοιράκης της κοινότητας Νεροκούρου, ο κ. Μιχαηλίδης της κοινότητας Περιβολίων, ο κ. Κλωθάκης της κοινότητας Σούδας, ο κ. Δασκαλάκης της κοινότητας Σταλού, ο κ. Γιανναράκης της κοινότητας Στερνών, ο κ. Περάκης της κοινότητας Τσικαλαριών, η κα. Φυτουράκη της κοινότητας Θερίσου, ο κ. Μπουμπουραλάκης της κοινότητας Μαλάξας, ο κ. Καλορμάκης της κοινότητας Μουζουρά, ο κ. Κοτσιφάκης της κοινότητας Πλατυβόλας, ο κ. Κοζωνάκης της κοινότητας Χωρδακίου  και ο κ. Σκουμπάκης της κοινότητας Παππαδιανών.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook