Η νοστιμιά αυτής της συνταγής με κόκκινες φακές δεν λέγεται. Δοκιμάστε την με ζεστό προζυμένιο ψωμί και μια ωραία δροσερή μαρουλοσαλάτα.

Υλικά

Για τα καρότα

30ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 μεγάλο καρότο, σε μικρούς κύβους
2 κλωνάρια σέλερι, ψιλοκομμένα
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
200γρ. φακές κόκκινες
1.200ml ζωμό λαχανικών σπιτικό ή ψυγείου
1 φύλλο δάφνης
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
3 κουτ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
3-4 καρότα, καθαρισμένα, σε μέτριους κύβους
½ φλιτζάνι χυμό πορτοκάλι
3 κουτ. σούπας πετιμέζι
φύλλα από 2-3 κλωνάρια φρέσκο θυμάρι
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία

Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Ρίχνετε το καρότο, το σέλερι και το κρεμμύδι. Αλατοπιπερώνετε και σοτάρετε για 5 λεπτά ανακατεύοντας με μια σπάτουλα.

Προσθέτετε τις φακές, τον ζωμό λαχανικών και τη δάφνη και βράζετε σε μέτρια φωτιά για περίπου 35-40 λεπτά.

Για τα καρότα: Βάζετε σε ένα τηγάνι το ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Ρίχνετε τα καρότα, αλατοπιπερώνετε και σοτάρετε για 6-8 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν αλλά όχι να λιώσουν. Προσθέτετε τον χυμό πορτοκαλιού, το πετιμέζι και το θυμάρι και μαγειρεύετε για περίπου 5 λεπτά μέχρι να γυαλίσουν.

Πηγή: olivemagazine.gr