Ο Βουλευτής Ηρακλείου ΜέΡΑ25 Γιώργος Λογιάδης αναφέρθηκε στην συμπλήρωση 79 χρόνων από την Μάχη της Κρήτης.

Η δήλωση του βουλευτή Ηρακλείου του ΜέΡΑ25, Γιώργου Λογιάδη, για τη Μάχη της Κρήτης:

79 Χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την Μάχη της Κρήτης το Μάιο του 1941.

Μια μάχη με πενιχρό στρατιωτικό εξοπλισμό, έναντι των Γερμανικών, αλλά με κάτι δυνατότερο την ψυχή, που σκόρπισε ρίγη συγκίνησης σε κάθε γωνιά της γης.

Η Μάχη της Κρήτης έμεινε στην ιστορία ως η αεραποβατική επιχείρηση, που επιχείρησε η Ναζιστική Γερμανία κατά της Κρήτης στις 20 Μαΐου 1941 και η οποία έληξε δώδεκα μέρες μετά, την 1η Ιουνίου, με την κατάληψη της Μεγαλονήσου. Ήταν μία από τις σημαντικότερες μάχες του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, που καθόρισε την έκβασή του, με πολλές πρωτιές σε επιχειρησιακό επίπεδο, και με πολλές τραγικές απώλειες.

Έχει γραφτεί άλλωστε ότι η Μάχη στην Κρήτη ονομάστηκε και «Νεκροταφείο των Γερμανών αλεξιπτωτιστών», γεγονός που ανάγκασε τον Χίτλερ να διατάξει τον τερματισμό κάθε αεραποβατικής επιχείρησης στο μέλλον. Αυτό το νησί κατάφερε το ακατόρθωτο.

Όλα αυτά τα γεγονότα απαίτησαν πολλές θυσίες και ηρωικές πράξεις που μόνο περήφανους μπορεί να μας κάνει για τους προγόνους μας. Μια μάχη που οι Κρητικοί ύψωσαν το ανάστημα στον εχθρό, και πολέμησαν χωρίς να υπολογίζουν τον κίνδυνο, υπερασπιζόμενοι τον τόπο, με σκοπό την ελευθερία τους, την ελευθερία μας, τη Δημοκρατία αλλά και την Αξιοπρέπεια. Μια μάχη που μας πρόσφερε ένα μέλλον. Μια μάχη που όλοι εμείς, οφείλουμε να θυμόμαστε. Τιμή και Δόξα στους ήρωες μας και φωτεινό παράδειγμα προς μίμηση.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook