Ο ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου εξέδωσε ανακοίνωση με αφορμή την δίκη για την δολοφονία της άτυχης Ελένης Τοπαλούδη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Σε ανακοίνωσή του το Τμήμα δικαιωμάτων, κινημάτων, κοινωνικής αλληλεγγύης της διευρυμένης ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου, αναφέρει: 

“Πολύ μελάνι έχει χυθεί τις τελευταίες μέρες για τη δίκη Τοπαλούδη και για τα όσα υπέστη μια νέα κοπέλα στα χέρια των καταδικασθέντων πλέον δολοφόνων της. 

Σήμερα, καλούμαστε όλες και όλοι, να βγάλουμε ουσιαστικά συμπεράσματα από το τραγικό αυτό γεγονός και τις πολύπλευρες διαστάσεις του: Η νοοτροπία που αναπαράγει τη βία είναι δυστυχώς καθημερινά παρούσα στην κοινωνία μας. Βασίζεται στην ίδια στερεοτυπική αντίληψη περί ανισότητας που δεν απέχει και πολύ από το δόγμα του ισχυρού που πρέπει να κυριαρχήσει στον αδύναμο. 

Η πρόσφατη υγειονομική κρίση, βάση επίσημων στοιχείων, είχε ως αποτέλεσμα τη ραγδαία αύξηση των περιστατικών βίας μέσα στις οικογένειες. Καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες περιστατικών ακραίας βίας και διακρίσεων σε γυναίκες, παιδιά, μετανάστες, πρόσφυγες, σε άτομα με διαφορετικό σεξουαλικό προσανατολισμό κτλ.

Ακόμα και μικρά ψήγματα βίαιης συμπεριφοράς, μπορεί να εξελιχτούν, στιγματίζοντας τη ζωή των θυμάτων, οδηγώντας ακόμα και στη φυσική τους εξόντωση. Γι’ αυτό καμία ανοχή σε τέτοιες συμπεριφορές! Μην περιμένουμε να υπάρξει νέα Ελένη! 

Ο ΣΥΡΙΖΑ θωράκισε το θεσμικό πλαίσιο καταπολέμησης της έμφυλης βίας και υποστήριξης των θυμάτων μέσα από δημόσιες δομές, Όλοι και όλες μπορούν να έχουν πρόσβαση σε αυτές. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχίσει με κάθε τρόπο να υπερασπίζεται τα δικαιώματα των γυναικών και όλων των αδύναμων κρίκων του κοινωνικού ιστού, σε μια προοπτική κοινωνίας της ισότητας και της αλληλεγγύης.  

Αυτό όμως οφείλει για τον καθένα και την καθεμιά να γίνει στάση ζωής!

Τελικά φαίνεται να πέρασε της δικαιοσύνης στην υπόθεση Τοπαλούδη. Η οργανωμένη πολιτεία έχει να κάνει πολλά και ουσιαστικά. Η ευαισθητοποιημένη κοινωνία, οι ενεργοί πολίτες, οι συλλογικότητες, συνεχίζουμε τον αγώνα”!

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook