Τίθεται από σήμερα σε δημόσια διαβούλευση από τη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής η μεταφορά ή προμήθεια και παράδοση πόσιμου νερού, σε δεξαμενές των παρακάτω ΟΤΑ των άνυδρων νησιών των Νομών Δωδεκανήσου και Κυκλάδων.

Ειδικότερα, ο διαγωνισμός αφορά τα νησιά του Νομού Δωδεκανήσου: Καλόλιμνος, Μεγίστη, Χάλκη, Λέβιθα, Αρκιοί, Μαράθι και τα νησιά του Νομού Κυκλάδων: Δονούσα, Κουφονήσια, Κίμωλος, Ηρακλειά, Φολέγανδρος, Σχοινούσα, Αμοργός.

Όπως προβλέπεται στους όρους της διαβούλευσης, η μεταφορική ικανότητα των προσφερόμενων πλοίων τη περίοδο Ιουλίου – Αυγούστου θα πρέπει να είναι μεγαλύτερη των 4.500 κυβικών μέτρων ημερησίως.

Η μεταφορά του νερού για τα άνυδρα νησιά Ν. Κυκλάδων θα γίνεται από τις εγκαταστάσεις της ΕΥΔΑΠ στο Λαύριο. Στην περίπτωση αυτή η δαπάνη προμήθειας του νερού βαρύνει την Γενική Γραμματεία Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής.

Η μεταφορά του νερού για τα άνυδρα νησιά Ν. Δωδεκανήσου θα γίνεται αποκλειστικά από τις γεωτρήσεις Καλάθου Ρόδου.

Δύναται η μεταφορά νερού να γίνεται από τις εγκαταστάσεις της ΔΕΥΑ Ρόδου ή της ΕΥΔΑΠ μόνο μετά από έγκριση της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής.

Στην περίπτωση αυτή ο Ανάδοχος υποχρεούται να μεταφέρει ποσότητα νερού από τις γεωτρήσεις Καλάθου στα νησιά Ν. Κυκλάδων, προκειμένου να αποσβεστεί η δαπάνη προμήθειας.

Σε ό,τι αφορά τις μονάδες αφαλάτωσης, επισημαίνεται ότι η εγκατάστασή τους θα γίνει σε οικόπεδα που έχουν παραχωρηθεί στη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής από τους αντίστοιχους Ο.Τ.Α για το σκοπό αυτό.Η μέθοδος παραγωγής πόσιμου νερού θα είναι η αντίστροφη όσμωση.

zougla.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook