Την Τετάρτη 27 Μάη στο Πάρκο Ειρήνης και Φιλίας

Η ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας Αντίστασης:

“Από την Ινδονησία μέχρι τις ΗΠΑ και από τη Γερμανία μέχρι την Ισπανία και τη χώρα μας ο κόσμος της εργασίας βρίσκεται αντιμέτωπος μ’ ένα νέο γύρο επίθεσης των δυνάμεων του κεφαλαίου, μ’ αφορμή την κρίση του που, αυτή τη φορά, ξέσπασε παράλληλα με την επιδημία του covid 19.

Στη χώρα μας το μεγάλο ειδικό βάρος της λεγόμενης «βαριάς βιομηχανίας» του τουρισμού, που προέκυψε από την αδηφάγα και χωρίς σχέδιο συμπεριφορά του κεφαλαίου με στόχο το εύκολο και γρήγορο κέρδος και την κατεύθυνση του ευρωμονόδρομου, κάνει τα πράγματα χειρότερα για την εργατική τάξη και το λαό. Το δικαίωμα στη δουλειά με δικαιώματα μπαίνει μ’ ευκαιρία τη νέα κρίση ολοκληρωτικά στο στόχαστρο. Ιδιαίτερα στα Χανιά και σε κάθε τουριστική περιοχή, η φτώχεια, η εξαθλίωση και μία κοινωνικά ζοφερή κατάσταση είναι μπροστά μας αν δεν οργανωθεί η μαζική αντίσταση απέναντι στη νέα επίθεση του συστήματος. Τα μέτρα της κυβέρνησης δίνουν επιδοτήσεις, δανεικά και αγύριστα, εργασία μισοτιμής και τυχοδιωκτικές υγειονομικές διευκολύνσεις στο κεφάλαιο για να λειτουργήσει ξανά με κέρδη και υπερκέρδη, όσο το δυνατόν πιο σύντομα, η τουριστική βιομηχανία.

Το μεγάλο ψάρι τρώει το μικρό, όπως σε κάθε καπιταλιστική κρίση. Όμως συστηματικά η κυβέρνηση σε συνεννόηση με το κεφάλαιο επιδιώκει όχι απλά να πληρώσουν το μάρμαρο οι εργαζόμενοι, μα και να επιβληθούν μέτρα σε βάρος τους που θα μείνουν και παράλληλα με τη συγκέντρωση θα αποτελούν τη βάση για νέους κύκλους κερδοφορίας. Όχι μόνο δεν είμαστε όλοι στην ίδια βάρκα μα επιδίωξη κεφαλαίου κυβέρνησης είναι να γίνουν οι πλούσιοι πλουσιότεροι και ας λιμοκτονήσουν οι εργαζόμενοι. Οι μαζικές αντιστάσεις στο νέο γύρο επίθεσης είναι ο μόνος δρόμος για την εργατική τάξη και τον κόσμο της δουλειάς. Η γραμμή της ανάθεσης- εκπροσώπησης των εργατοπατέρων, αλλά και του ΠΑΜΕ, έχουν δείξει τα όριά τους οδηγούν συνεχώς σε ήττες μιας και ούτε θέλουν ούτε μπορούν να εμπνεύσουν, να κινητοποιήσουν και να συμβάλλουν αποτελεσματικά στην οργάνωση της μαζικής λαϊκής αντίστασης. Κάτι τέτοιο φυσικά δεν είναι καθόλου απλό, μα είναι αναγκαίο για τη ζωή των εργαζομένων. Αυτό που απαιτείται είναι η μαζική αντίσταση και η αδιαπραγμάτευτη υπεράσπιση του δικαιώματος στη δουλειά με δικαιώματα και τη ζωή.

Οι συλλογικότητες της αντίστασης και του αγώνα στην πόλη μας και παντού οφείλουν, αν όντως πιστεύουν μια τέτοια κατεύθυνση, να ενώσουν δυνάμεις μέσα από την κοινή δράση για να ευνοήσουν τη μαζική αντίσταση των εργαζόμενων . Αυτή θα είναι η συζήτηση που πρέπει ν’ ανοίξει ουσιαστικά την Τετάρτη 27 Μάη στο Πάρκο Ειρήνης και Φιλίας των λαών. Οι διαθέσεις των εργαζόμενων στον τουρισμό ήδη μ’ ένα τρόπο εκδηλώθηκαν στη διαδήλωση της περασμένης Τρίτης 19 Μάη. Αυτοί που μπορούν και θέλουν να συμβάλλουν στην πάλη των εργαζόμενων με τον πολιτικό λόγο, το συντονισμό και τη δράση τους δε πρέπει να καθυστερούν και αταλάντευτα να διαθέσουν όλες τις μικρές έστω δυνάμεις τους σε μια τέτοια κατεύθυνση.

Ταξική Πορεία – Πρωτοβουλία Αντίστασης”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook