Νέο βίντεο από τη συντριβή του αεροσκάφους των Πακιστανικών Διεθνών Αερογραμμών με 107 επιβαίνοντες σε πυκνοκατοικημένη περιοχή του Καράτσι στο Πακιστάν

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την τελευταία του επικοινωνία με τον πύργο ελέγχου ο πιλότος ανέφερε πως υπάρχει κάποιο τεχνικό πρόβλημα, ενώ αναφορές κάνουν λόγο για 1-2 προσπάθειες να προσγειωθεί προτού συντριβεί. Την ίδια ώρα, αξιωματούχος δήλωσε στο Reuters, ότι το αεροσκάφος δεν μπορούσε να κατεβάσει τις ρόδες του για να προσγειωθεί.

Ρεπορτάζ του Sky News παρουσιάζει τις τελευταίες συνομιλίες του πιλότου με τον πύργο ελέγχου και το σήμα κινδύνου που εξέπεμψε, λίγο πριν τη συντριβή του αεροσκάφους.

Συγκεκριμένα, ο πιλότος ακούγεται να λέει, σε ηχογραφημένη συνομιλία που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα παρακολούθησης πτήσεων liveatc.net, πως αντιμετωπίζει πρόβλημα και στους δυο κινητήρες.

Αρχικά, ο πιλότος φέρεται να ματαίωσε την πρώτη του προσπάθεια να προσγειώσει το αεροσκάφος και έκανε περιστροφή για να επιχειρήσει νέα. Εκείνη τη στιγμή, ένας ελεγκτής εναέριας κυκλοφορίας τον ενημέρωσε ότι φαίνεται να κάνει αριστερή στροφή και να βγαίνει εκτός πορείας. Ο πιλότος αποκρίθηκε πως «γυρίζουμε πίσω, κύριε, έχουμε χάσει και τους δυο κινητήρες», ενώ ο ελεγκτής του έδωσε άδεια να προσγειωθεί σε κάποιον από τους δύο διαδρόμους προσγείωσης του αεροδρομίου του Καράτσι.

Σε βίντεο της Dailymail, φαίνεται η πορεία και η συντριβή του αεροσκάφους πάνω σε κατοικημένη περιοχή, από άλλη οπτική γωνία.

Ενας κυβερνητικός αξιωματούχος του Πακιστάν ανέφερε ότι ως εκ θαύματος ανασύρθηκαν ζωντανοί επιβεβαιωμένα δύο άτομα: Ο CEO μιας τράπεζας και ένα ακόμη άτομο, ονόματι Mohd Zubair.

«Η πτήση PK 8303 με 99 επιβάτες και οκταμελές πλήρωμα συνετρίβη», δήλωσε ένας εκπρόσωπος του εθνικού αερομεταφορέα. Η πτήση της Pakistan International Airlines (PIA) που εκτελούσε το δρομολόγιο το Λαχόρη του Πακιστάν στο Καράτσι, συνετρίβη κοντά στο αεροδρόμιο Jinnah.  

Μέχρι στιγμής έχει επιβεβαιωθεί ο θάνατος 41 ανθρώπων, από τους 99 που επέβαιναν στο αεροσκάφος, όπως ανακοίνωσε ο γενικός διευθυντής της Pakistan International Airlines, ο Άρσαντ Μάλικ. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook